GERESERVEERD Dinky: op zoek naar liefde (8 jaar)

5 september 2023

  • Andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
  • Kinderen: 12+
  • Rustig huis met tuin of appartement met volledig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Dinky kwam bij ons omdat ze was aangereden. De dierenarts vond gelukkig geen zware verwondingen. Er kwam wel wat bloed uit haar neus en er was een hoektand afgebroken. Ze heeft geluk gehad, want het had veel slechter af kunnen lopen! Dinky kreeg een gebitsbehandeling, want haar gebitje was ook wel aan een schoonmaakbeurt toe. En we hebben haar van de vlooien afgeholpen, want daar had ze ook heel veel last van.

Beetje van slag

Na haar APK en onderhoudsbeurt was het een kwestie van herstellen voor Dinky. Ze was in het begin best een beetje van slag ze gaf ons wel eens een hapje of een tikje als het haar allemaal even teveel werd. Na alles wat ze had meegemaakt vonden wij dat niet zo gek.

Kopjes geven en kroelen

Maar naarmate Dinky inzag dat wij alleen maar goede bedoelingen hadden, kregen we haar lieve kant te zien. Ze komt nu kopjes geven als we de deur van haar hokje opendoen. Ze gaat er goed voor liggen om lekker gekroeld te worden. Dat hokje uitkomen en de kamer verkennen, dat vindt ze nog wel een beetje eng. Ze kan soms ook nog een beetje schrikken bij plotselinge benadering en uit dat dan in een hapje of een tik. Je moet het dus even rustig aan doen met haar. Maar een portie geduld doet, zoals we al vaak hebben meegemaakt, wonderen.

Liefdevol huisje

We hebben Dinky beloofd dat we voor haar een liefdevol huisje gaan vinden, waar ze de rest van haar leven mag genieten van zachte mandjes, heerlijk eten, en veel aandacht en liefde. Ze zal wat tijd nodig hebben om haar nare tijd op straat te vergeten. Maar als je haar die tijd gunt, gaat het vast helemaal goed komen met onze lieve Dinky!

Wennen

We raden aan om Dinky eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor de meeste katten heel eng. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga meerdere keren per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods (hardop) een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met wat lekkere hapjes zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als ze helemaal op haar gemak is, kan ze vanuit dat veilige kamertje het huis verder verkennen.

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Dinky is ongeveer 8 jaar, gevaccineerd en gechipt. 

We weten niet of ze gesteriliseerd is. Mocht ze krols worden mag ze tegen een gereduceerd tarief geholpen worden bij onze eigen dierenarts. je mag haar ook naar je eigen dierenarts brengen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wil jij kennismaken met Dinky? Vul het formulier op de website in.

Fotografie © Clara Mazèl

       

Reageer op GERESERVEERD Dinky: op zoek naar liefde (8 jaar)

Help ons de dieren helpen!