Dina, onze levenslustige doorzetster (2 jaar)

1 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Ga je nog op vakantie en wil je pas erna adopteren? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee 

Dina liep al een tijd op straat en was mager. Gelukkig waren er mensen die haar te eten gaven en waar ze, als ze wilde, binnen mocht komen. Zij belden ons omdat Dina een flinke, vieze ontsteking had aan haar rechter voorpoot. De dierenarts heeft de wond schoongemaakt en ontsmet en daarna mocht Dina bij ons aan haar herstel gaan werken.

Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan want de wond wilde niet echt genezen. Dina kreeg antibiotica, ontstekingsremmers, pijnstillers, een kap om haar kop zodat ze de wond niet open zou likken, verzachtende zalf … niets hielp. Uiteindelijk bleek uit weefselonderzoek dat Dina een auto-immuun ziekte heeft. Met deze diagnose kon de behandeling van haar pijnlijke poot eindelijk gericht aangepakt worden.

Eosinofiel Granuloom

Dina heeft Eosinofiel Granuloom, een huidziekte die vaak voorkomt bij katten. De plekjes kunnen overal opduiken, maar worden vaak gezien onder de voetjes of in de bek. Bij Dina dus op de bovenkant van haar voet. Na een langdurige behandeling is de wond nu genezen. De haartjes op haar voet zijn aangegroeid en ze ziet er weer helemaal normaal uit. Maar een auto-immuunziekte is een chronische ziekte en kan dus weer de kop op steken. Het is daarom belangrijk haar huid regelmatig te controleren op kale verdikte plekjes. Die zijn goed begrensd, min of meer rond, met een gele tot roze kleur.

Veel te doen

Dina vindt het zelf allemaal wel best. Ze is meer geïnteresseerd in haar eten, iemand die haar even lekker aait en die ze een paar kopjes kan geven. En dan naar buiten, want daar gebeurt het! Dina heeft energie voor tien en is lekker nieuwsgierig. Aandacht vindt ze fijn en ze komt haar mensen ook heel lief begroeten, maar eigenlijk heeft ze er geen tijd voor. Als ze dan eindelijk alles heeft bekeken en onderzocht is het tijd voor een kleine siësta en voor haar mensen. Kortom, een levenslustige jonge meid die haar behandeling geduldig heeft ondergaan maar die nu wel weer het echte leven wil meemaken.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds.Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Dina is ongeveer 2 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Dina? Vul het contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

  

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!