Dierenambulance to the rescue!

24 augustus 2021

Meestal rijden wij voor huisdieren waarvan nog niet bekend is wie de eigenaar is. Maar in deze situatie heeft de eigenaar zelf de dierenambulance gebeld. Een kat was door onduidelijke redenen in de gracht terecht gekomen en de eigenaren belden ons voor hulp. Gelukkig had het beestje een rand van de gracht gevonden waar hij op kon zitten zonder direct te verdrinken. Maar een muur van wel drie meter hoog uitklimmen… dat lukt zelf uiteraard niet. Dus de dierenambulance to the rescue! 

Lees verder onder de foto’s & video’s.

 

De nijlganzen familie die zichzelf huisbaas hebben genoemd van de Conradkade waren het niet eens met het ongewenste bezoek van de kat. Luid kwakend spraken zij hun ongenoegen uit over de situatie. De eigenaren hebben zelf ook niet stil gezeten. Via allerlei constructies hebben ze al geprobeerd om hun poezenkind te redden maar helaas begreep de kletsnatte kater Alfi er niks van. Nat, koud en om hulp roepend liep hij heen en weer langs de meters hoge muur waar hij vermoedelijk naar beneden gekukeld is. Het was een rot gezicht voor zowel de eigenaren als alle bezorgde omstanders.

 

Chauffeur Arjan is gauw naar de melding toe gereden en gelukkig was onze ladder lang genoeg om veilig af te dalen.  Alfi was het duidelijk helemaal zat, deze kletsnatte omgeving. Hij begreep heel goed dat Arjan voor hem kwam en kon duidelijk niet wachten om het mandje in te klimmen. “HAAL ME HIER WEG, SNEL!” dacht Alfi hardop. In de ambulance is Alfi nog even goed gecheckt op eventuele verwondingen, maar hij leek behalve flink nat en koud helemaal in orde. Een prachtige reddingsactie met dankbare kater en eigenaren.

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!