Dierenambulance Den Haag haalt kameel op

1 juni 2021

Dit weekend hadden wij wel een heel bijzondere gast: kameel Einstein, een jonge mannelijke kameel van één jaar. Gelukkig is kameel Einstein niet gewond opgehaald. Hij kwam kerngezond in het dierenhospitaal aan. Einstein wandelt namelijk met zijn eigenaar Tamar Valkenier heel Nederland door. Ninouk Vermeer, directrice van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o., wandelde met hen mee vanuit Stompwijk.

Tamar Valkenier (34) is beroeps-avonturier. 365 dagen per jaar is ze, normaal gezien, te vinden in ruige natuurgebieden overal ter wereld. Ze reist met haar fiets, lopend, te paard of op een rendier of kameel door de meest afgelegen streken ter wereld. Momenteel trekt ze met kameel Einstein door Nederland om haar boek “Fulltime Avonturier” te promoten.

In totaal fietste ze de afgelopen jaren 12.000 kilometer, leerde ze met adelaars jagen in Mongolië terwijl ze daar rondtrok met haar paard, kameel en hond, liep met haar ezel door Jordanië, liep door de Himalaya, schaatste bijna 1000 kilometer in Lapland en trok drie maanden met de Achterhoekse Miriam Lancewood het meest afgelegen gebied van Nieuw-Zeeland in, zonder voedsel. Daar werd ze opgezocht door Floortje Dessing.

Tja, wat staat er dan nog op je bucket-list? Een nachtje logeren in Dierenhospitaal Den Haag natuurlijk! Tamar: “Ik ben gek op dieren en als ik niet in de wildernis verblijf, eet ik vegetarisch. Op veel van mijn reizen hebben dieren mij vergezeld, het reizen mogelijk gemaakt en mij beschermd. De band tussen mens en dier intrigeert mij, en wat is er dan leuker om tijdens een tocht door Nederland te slapen op zo’n bijzondere plek. Tegenover mijn slaapkamer verblijft een nerts en ernaast is de reptielen- en amfibieënruimte.” Of ze dan wel lekker slaapt? “Ach, als je wolven naast je tentje hebt gehad, zijn reptielen in een ruimte naast je geen enkel probleem. Daarnaast, het allerbelangrijkst is dat Einstein fijn en veilig overnacht.”

Tamar vervolgt: “In het Dierenhospitaal verblijven huisdieren en boerderijdieren, maar de ambulances rukken het grootste deel van de tijd uit voor in het wild levende dieren, zo vertelde directrice Ninouk en de vrijwilligers mij. Vogels, egels, vossen, regelmatig een ree of een zeehond. Ja, zelfs in een van de meest dichtbevolkte gebieden van de wereld, is de natuur duidelijk aanwezig, gaaf hoor.”

Meer lezen over de avonturen van Tamar? Haar boek “Fulltime Avonturier. Over alles achterlaten en de zoektocht naar ultieme vrijheid” ligt nu in de boekhandels en is uiteraard ook digitaal te verkrijgen.

Fotografie: Agnes Ludwig

Deel dit bericht!

Meer nieuwsberichten

Help ons de dieren helpen!