Dieren redden verleer je nooit

17 februari 2021

Een tijdje geleden is onze ambulancechauffeur Rutger overgestapt naar een baan bij de HTM. We missen hem natuurlijk verschrikkelijk maar gelukkig blijft Rutger in zijn vrije tijd als vrijwilliger op onze ambulance rijden. En ook als hij de tram bestuurt, blijft hij gewoon dieren redden, zo blijkt nu.

Toen hij op tramlijn 11 reed zag hij in de verte twee kraaien hard op iets inpikken. Eenmaal dichterbij zag hij dat ze een gewonde kokmeeuw te grazen namen. Mogelijk is de meeuw eerst aangereden, want Rutgers geoefend oog ziet gelijk dat zijn vleugel gebroken is. Maar om hem van de kraaien te redden besluit Rutger zijn tram te stoppen. Hij jaagt de kraaien weg en pakt gauw het meeuwtje op. Veilig in de tramcabine neemt Rutger contact op met de meldkamer. Als hij bij de boulevard aankomt, staat daar al keurig een dierenambulance te wachten. Collega’s Rob en Anita nemen de meeuw over en mee naar de dierenarts.

lees verder onder de foto

Een week later was Rutger “at it again”! Opnieuw een meeuw met gebroken vleugel en dit keer op het ijs aan de Laan van Wateringseveld. Een lastige locatie om de meeuw zo één, twee, drie te vangen. Gelukkig heeft onze Rut wel voor hetere (koudere) vuren gestaan. Ook deze meeuw is niet aan zijn lot overgelaten!

 

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!