Diego

25 november 2018

Met veel plezier willen wij jullie even een update geven over hoe het nu gaat met onze Diego. We zullen even bij het begin beginnen:

Mijn moeder had een oogje (-en haar hart!) op Droppie laten vallen. Ze ging voor de tweede keer op bezoek en wij bedachten diezelfde ochtend dat wij ook naar jullie toe wilden gaan om haar te verrassen en Droppie in het echt te kunnen zien. Ik had Diego ook al op de website gezien en die wilde ik ook ontmoeten. Mams was blij verrast om ons te zien en wij konden zien dat Droppie ook echt bij mams paste.

Diego zat ook in dezelfde ruimte in zijn verblijf en ik vond hem nog steeds erg leuk. Ik kroelde en kletste wat met Diego tussen de tralies door en deed gezellig oogje knijp met hem. Mijn man, die eerder nooit veel had met katten, aaide Diego ook in zijn hokje. Na afloop zijn we gedrieën even gaan lunchen aan de overkant van de weg. Daar werd duidelijk dat ook mijn man voor Diego zijn charmes was gevallen – hoe kan het ook anders, wie valt er nu niet voor hem in katzwijm! -, en ik straalde van oor tot oor!

Tussen Diego en ons beiden klikte het heel goed en wij gingen heel blij naar huis. Thuis maakten wij al plannen over hoe we het voor Diego en voor ons zo leuk mogelijk konden maken in huis en buiten.

Wij hebben toen die woensdag 4 juli onze hond Kazan meegenomen om te zien of Diego met Kazan door een deur kan. Onze Kazan was al ‘opgevoed’ door eerdere katten, dus wij wisten dat Kazan zelf geen probleem heeft met katten. Diego kwam in het buitenverblijf gewoon weer blij op ons af en verblikte of verbloosde niet bij het zien van Kazan en Kazan vond het allemaal wel best.

Dat was duidelijk, Diego ging met ons mee naar huis! Na een vrolijke rit, met een almaar kletsende Diego, kwamen wij aan in onze woonplaats Culemborg. Bij ons thuis liep Diego rond in de woonkamer met zijn staart omhoog met het puntje in de bekende krul en met af en toe een mauw om alles te verkennen en in te wijden door zich er tegen te wrijven. Hij deed alsof hij hier al heel lang woonde! Wij lieten hem lekker begaan en zaten op de bank en het duurde niet lang of Diego voegde zich bij ons en zat op mijn schoot lekker te kneden en heel zacht te spinnen.

In die periode waarin Diego nog niet naar buiten mocht hielden wij hem lekker bezig met eenvoudige speeltjes: een propje papier, een wc rolletje, een stoffen balletje met stukjes lint eraan en stokjes met een touwtje eraan en natuurlijk lekker knuffelen en gezellig terug kletsen. Ja hij ‘kletst’ ons nog steeds de oren van het hoofd! TV kijken doet Diego ook heel veel: we hebben een aquarium met tropische vissen erin en dat vind hij geweldig interessant! Ook een dagelijks ritueel is het, om even gezellig neusje tegen grote neus aan te staan, in een begroeting met Kazan, erg leuk om te zien.

Ondertussen gingen we buiten bezig om de tuin Diego-proof te maken door middel van kattennetten te spannen over de gehele tuin heen. We waren al eerder bezig in de tuin waarin we een vijver hebben met vissen om er een beekloop te realiseren. Dit moest even wachten omdat we zo snel mogelijk de tuin veilig wilden maken voor Diego. We hebben voor netten gekozen omdat dat een kat -vriendelijke oplossing is om de kat in je eigen tuin te kunnen houden en zo geen overlast te veroorzaken bij onze buren die liever hun tuin op een andere manier willen bemesten dan via onze Diego.

Ook hebben we hier rondom onze straat wat drukkere wegen liggen en omdat Diego zo zijn zeer aantrekkelijke charmes heeft, zowel uiterlijk als innerlijk (onze vrijkont!) en een enorme lekkerbek is (ja nog steeds!) waren wij bang dat we hem al gauw kwijt zouden zijn en dat wilden wij heel graag koste wat kost voorkomen.

Dolblij was hij (en wij!) toen Diego de tuin mocht gaan verkennen! Hij ontdekte al snel onze vijver waar hij naar hartelust naar de vissen kon kijken en natuurlijk stak hij een pootje uit om ze toch te pakken te krijgen! Helaas voor hem blijven ze niet op een plek! Ook de insecten die bij ons de tuin in vliegen zijn niet veilig voor hem, hij rent en springt erop af.

Diego heeft een ondeugend en heerlijk karakter, hij is in één woord geweldig! Dagelijks heeft Diego zo zijn sportsessies: hij maakt van de tuin en het hele huis een regelrechte racebaan! Hij ligt graag in een ‘hinderlaag’ in de tuin te wachten, tot wij niets ‘vermoedend’ (of wij doen heel goed alsof we hem niet zien, zo spierwit als hij is!) langs lopen en dan springt hij te voorschijn en springt tegen of tussen je benen door, af en toe is hij echt een potentieel onheil op vier witte poten! De gezichtsuitdrukking van Diego is dan onbeschrijfelijk: jaaa het is me weer gelukt!

Ditzelfde probeert hij helaas ook bij Kazan en als hij dit van achteren doet dan heeft Kazan niets in de gaten en is het niet zo heel erg, maar frontaal dat vind Kazan eng, dus dat mag Diego natuurlijk niet van ons, we proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen. Onze lieve Kazan is zo’n goedzak, die dan maar weg loopt en ergens anders gaat liggen, uit de buurt van Diego. Kazan geeft zelf geen reactie, nog geen grommetje: hij doet nog geen vlieg kwaad, en heeft dan echt onze hulp even nodig.

Onze Diego ging, toen wij onlangs op vakantie waren, uit logeren bij een dierenpension hier in Culemborg. We hebben ze even gewaarschuwd voor zijn enorme eetlust en of hij met andere katten samen kon. Toen we hem weer gingen ophalen, kregen we te horen dat Diego zijn mannetje heeft gestaan en zijn persoonlijke ruimte heeft opgeëist door middel van blazen naar andere katten, die dat hebben gerespecteerd. Verder kon hij daar naar hartenlust spelen, eten en buiten lekker uitkijken over de weilanden. Op een goede dag trof een van de verzorgers hem aan: Diego was met veel enthousiasme het vlees van een andere kat uit diens hok aan het hengelen en hij had er een waar feestmaal aan!

“Yep”, zeiden wij in koor, “dat is onze Diego!” <3

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!