Devin, onze kleine levensgenieter (1 jaar)

1 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 8+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Kleine Devin liep, helemaal in zijn eentje, met een mank pootje buiten. Gelukkig konden we hem vangen en naar het veilige hospitaal brengen. De dierenarts heeft zijn voorpootje onderzocht, het blijkt een oude polsblessure te zijn. Devin moest een poosje rustig aandoen om het pootje te laten genezen.

Toch wel leuk

Devin vond al die onderzoeken door de dierenarts maar stom. Maar de verzorgers vond hij wel heel leuk, want die waren er om mee te spelen en te knuffelen. Devin is een jonge, veerkrachtige kerel en gelukkig heeft hij zijn nare periode op straat snel achter zich gelaten.

Door de oude polsblessure kan zijn linkervoetje altijd wat kwetsbaarder blijven. Net als bij ons: heb je eenmaal een blessure, dan kan dit terugkeren. Maar Devin heeft er nu helemaal geen last van. Hij rent en springt en speelt als een dolle… Als hij er last van zou krijgen merk je dat doordat hij een klein beetje door zijn linkervoorpootje zakt. In overleg met de dierenarts kan je dan eventueel beetje pijnstilling geven.

Levensgenieter

Hij mag nu lekker rondrennen in de losloopkamer, waar allemaal leuke speeltjes staan en waar hij ook gezellig in de buitenren kan rondhangen. Devin geniet met volle teugen! Hij is superactief, springt een meter in de lucht om de muisje te vangen, rent dan rond met de gevangen muis in zijn bek. Hij waant zich dan in een groot paradijs, waar hij als stoere jongen kater heerst over zijn terrein. Dat is ook zijn droom: een grote spannende tuin: zijn eigen landgoed. In ieder geval een plek, waar hij lekker mag struinen en erna voldaan op de bank mag ploffen en dan lekker knuffelen.

Lieverd met een hobby

Devin is namelijk ook erg lief. Hij geeft graag kopjes, en je mag hem aaien. Het is een vriendelijk jonge kater. gewoon een goedzak met veel energie. Want heel veel tijd heeft hij niet voor al dat gekroel, want er moet dan weer gespeeld worden.

Hij heeft nog een hele grote hobby en dat is eten. Hij staat altijd al in de startblokken als we ’s ochtends zijn kamer binnenkomen, klaar voor een lekker ontbijtje.

Kortom: Devin is een levensgenietertje! Wil jij samen met Devin genieten van het leven? Kom dan een keertje kennismaken.

Wennen 

Iedere kat vindt de overgang naar een nieuw huis best spannend. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft hij dan als zijn veilige plek ervaren, waar hij naar terug kan rennen als ‘ie het weer te spannend vindt. Als je hem in één keer los laat in het hele huis, gaat hij zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode erg lang.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot. We raden minimaal 6 weken aan.

Devin is ongeveer 1 jaar oud. Hij is gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Devin? Vul het onderstaande contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!