Kittens: de vier rode dondersteentjes zijn plaatsbaar 🎉🎉🎉
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Kittens: de vier rode dondersteentjes zijn plaatsbaar 🎉🎉🎉

Kittens: de vier rode dondersteentjes zijn plaatsbaar 🎉🎉🎉

10 november 2021

Update: Polleke en Douwke zijn geplaatst.

➡️ Joeke en Tjepke zoeken nu samen een thuis. 

 • Andere katten: alleen in koppels, en niet bij andere katten vanwege de zeer waarschijnlijk chronische niesziekte
 • Honden: ja, mits die vriendjes wil en goede weerstand heeft
 • Kinderen: 6+
 • Huis met katveilige tuin of appartement met catproof balkon
 • Medicatie: nee, maar aandacht voor niesziekte en oogjes   
 • Speciaal dieet: nee

Hebben jullie de wekelijkse updates gevolgd over onze vier rode doerakjes? Deze mooie kittens waren ernstig ziek, maar hebben dapper volgehouden en zijn heerlijke boeven geworden. Van hoopjes ellende naar stuiterballetjes vol energie. We kunnen opgelucht ademhalen: Douwke, Tjepke, Polleke en Joeke hebben ’t overleefd! Ze zijn nu plaatsbaar. We vragen wel extra aandacht en goede zorg voor hun weerstand en hun oogjes.

Erop-of-eronder

Dit viertal werd in augustus samen met hun mama van straat gehaald in erbarmelijke toestand. Ze kregen stoere Friese namen en werden rond-de-klok verzorgd. Het was erop-of-eronder: de verzwakte kittens hadden ’t erg benauwd, wilden niet zelf eten en hadden ernstig ontstoken oogjes. Vooral Joeke was zó zwak dat we ons ernstig zorgen maakten. Elke paar uur werden kids en mama gevoerd door onze verzorgers, zo nodig gedwangvoerd, en oogjes en neusjes werden schoongemaakt met warm water, zoutoplossing en oogdruppels.

Hun mama Meike vertelde: “We voelden ons alle vijf ellendig. De kleintjes wilden niet bij mij drinken, en eigenlijk had ik daar zelf óók geen energie voor. Ik maakte mij zorgen over mijn kindjes. Hoe moest dat nou? Gelukkig kregen we elke paar uur eten en medicijnen, en warme schone bedjes. Na een paar weken zag ik mijn kleintjes aansterken. Ze gingen zelfs weer bij mijzelf drinken. Dat was wel bijzonder, hoor. Ik was heel blij. Alleen die oogjes, hè… Dat blijft wel zorgelijk.”

De niesziekte was hardnekkig en de oogjes van sommige kittens hebben daaraan beschadigingen overgehouden. De tijd moet leren of de oogjes behouden kunnen blijven, of toch een operatie nodig is. Dit verhaal laat wel zien: ‘niesziekte’ klinkt best onschuldig, maar het kan voor katten heel ernstig uitpakken en zelfs levensbedreigend zijn. Laat je kat daarom ieder jaar inenten, dan voorkom je dit soort ellende.

Alle remmen los

Na de eerste ellendige weken voelde het viertal zich al véél beter, en toen was er geen houden meer aan. De jochies ging helemaal los. Ze spanden samen om de taak van de verzorgers bijna onmogelijk te maken. Je had één kitten nog niet van je broek losgemaakt, uit je nek geplukt, of uit je haar gehaald, of een ander zat er alweer voor in de plaats. Terwijl je op je knieën het hok schoonmaakte, zaten ze je schoenveters los te peuteren. Ze zijn zo snel als water. De verzorgers hebben veel werk gehad aan dit stel, maar ook ontzettend gelachen. Zoals toen ze het uiteinde van de keukenrol uit een wandhouder te pakken hadden gekregen en vele meters papier door de kattenkamer trokken.

Met de energie zit het dus wel goed. Ook de kittens waarvan de oogjes nog niet in orde zijn, gaan in volle vaart. Ze zijn alle vier heel speels maar vooral ook ontzettend lief en aanhankelijk. Echte knuffeldiertjes. Ook de kennismaking met onze goedmoedige (maar best grote!) ‘testhond’ is goed verlopen: ze vonden hem geweldig interessant en lief, hielden hun staarten enthousiast omhoog en verdrongen elkaar om hem kopjes te geven. We denken dus dat samenwonen met een (katvriendelijke!) hond ook heel goed mogelijk is. Ze willen graag een huis waar ze gezelschap hebben, samen kunnen spelen, rennen en klimmen, en waar ook goed op hun weerstand wordt gelet.

Klaar voor een nieuwe start

Ze zijn nu plaatsbaar: per tweetal. Want deze robbedoesjes hebben vriendjes nodig om mee te spelen! De vier jochies lijken erg op elkaar, maar zijn toch verschillend:

Joeke (als enige rode voorpootjes) was lange tijd zorgelijk klein, maar is een dapper jochie geworden. Hij is enorm aanhankelijk.

Polleke (klein wit stipje op de neus) groeide gelukkig al snel, maar heeft aan de niesziekte wel een slecht oogje overgehouden. Hij is nog geopereerd aan een ooglid.

Douwke (met wit blesje) is een echt fotomodel. Hij gaat er speciaal mooi voor zitten. Hij heeft nog een slecht oogje. Er moet goed worden opgelet hoe zich dit ontwikkelt.

Tjepke (rode snoet, witte sokjes aan de voorpootjes) is ook een enorm aanhankelijke en speelse lieverd.

➡️ Voor alle vier geldt dat ze hardnekkige niesziekte hebben doorgemaakt en dat dat een punt van aandacht blijft. Als de niesziekte terugkeert, is medische zorg nodig. Ook moeten de oogjes goed in de gaten worden gehouden. Als die verder verslechteren, kan een operatie alsnog nodig zijn.

Mama Meike is inmiddels al geplaatst. Zij heeft het fantastisch gedaan en geniet nu in volle teugen van verdiende aandacht voor haarzelf.

Castratie

Polleke, Douwke, Tjepke en Joeke zijn geboren eind juli 2021, gevaccineerd en gechipt. Polleke is gelijk gecastreerd tijdens zijn operatie. Anders moest de kleine twee keer onder narcose in zijn jonge leven.

Castratie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mogen Douwke, Tjepke en Joeke t.z.t. tegen een gereduceerd tarief worden geholpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Als ze een tuin krijgen mogen ze overigens pas na de castratie naar buiten.

Wil jij kennismaken met de kittens? Vul onderstaand formulier in. Voeg alsjeblieft zoveel mogelijk informatie toe over jouw huishouden en de tijd die je hebt om deze kittens aandacht te geven. (je kan niet bellen voor kittens maar alleen schriftelijk reageren)

Fotografie © Clara Mazèl

van links naar rechts -> Polleke, Joeke, Douwke, Tjepke ⤵️

Joeke en Tjepke ⤵️

Joeke en Tjepke ⤵️

Joeke ⤵️

mama Meike met Douwke (mama heeft al haar thuis gevonden)

van links naar rechts: Douwke, Joeke, Polleke ⤵️

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kittens: de vier rode dondersteentjes zijn plaatsbaar 🎉🎉🎉

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.