De meivakantie in Coronatijd

6 mei 2020

Op donderdag 23 april hadden we een wel heel bijzondere rit: We gingen flyers en knutseltassen van buurtcentrum De Mussen uitdelen aan de kinderen in de Schilderswijk.

Vanwege de Coronacrisis heeft buurtcentrum De Mussen in Den Haag de deuren moeten sluiten en ook in de meivakantie zal dat nog zo zijn. Maar niet getreurd, want online gaan de activiteiten door. Iedere dag verschijnen er op de social mediakanalen leuke activiteiten die kinderen zelf kunnen doen. De meivakantie vraagt natuurlijk om een extra bijzonder aanbod. En daar kwamen wij om de hoek kijken.

We geven vaak voorlichting op scholen en rondleidingen voor kindjes in ons hospitaal. Maar omdat dat nu allemaal niet kan, heeft Anouk een een vlog gemaakt, zodat de kinderen kunnen zien wat er allemaal gebeurt op de ambulance en in het hospitaal. Leerzaam en leuk tegelijkertijd!

De kinderen ontvingen ook nog een knutselbox van De Mussen en wij mochten helpen bij het uitdelen hiervan. Normaal gesproken zou daar in deze tijd van het jaar geen tijd voor zijn, maar door de coronacrisis heeft de Dierenambulance het iets rustiger dan anders: veel mensen werken thuis, waardoor er minder dieren worden aangereden. Zo is er toch nog een voordeeltje aan de crisis.

Leuk weetje: De Mussen is het oudste buurtcentrum van Nederland en De Dierenambulance Den Haag is de oudste dierenambulance van Nederland. Mooi dat deze twee Haagse partijen nu de handen ineen slaan voor de kinderen in de Schilderswijk.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!