De laatste Ken-update van 2017!

28 december 2017

Alle verhalen die we hier in 2017 hebben geplaatst, waren even belangrijk. Want ze gingen over dieren en de dieren gaan ons aan het hart. Maar het opzienbarende verhaal van Ken, de kat met het blikje op zijn kopje, dat we in drie delen brachten, kreeg enorm veel bijval en reacties. Mocht je het verhaal nog niet kennen of wil je nog eens terugblikken op wat er gebeurd is, dan kan je dit terugvinden op onze website via onderstaande link: 

https://dierenambulancedenhaag.nl/asieldieren/in-het-hospitaal/

Hoe mooi is het, om zo vlak voor het einde van 2017 het jaar goed af te sluiten met de allernieuwste update over Ken? Het katje dat voor velen een toonbeeld van wilskracht en pure liefde is geworden?

Komt ‘ie!

Wat was Ken ziek, toen hij op die bewuste avond door ons werd opgehaald. Eerst kon hij niet eten en toen wilde hij niet eten. Maar van die tijd merk je nu helemaal niets meer. Ken is inmiddels al ruim een kilo aangekomen en ons lieve katertje krijgt nu weer gewoon afgepaste voeding, want anders wordt ‘ie straks nog te dik!

Over dik gesproken. Ken heeft hele bolle wangen gekregen. Maar dat heeft niets met een teveel aan voeding te maken. Gelukkig zijn dit ook geen medische problemen, maar hormonale problemen. Ongecastreerde katers krijgen door hun hormonen dikke wangen. Ken is zo goed aan het herstellen dat zijn hormoonhuishouding ook weer lekker op peil is gekomen en nu krijgt hij dus ook de bijbehorende dikke wangetjes.

De dierenarts heeft verder geconstateerd dat hij entropion heeft. Entropion is het naar binnen krullen van de oogleden waardoor haren en huid van het omgekrulde ooglid tegen het hoornvlies aanwrijven. De ogen van Ken zijn hierdoor wat geïrriteerd en hij krijgt daarvoor oogdruppels. Onze dierenarts vond hem sterk genoeg om onlangs te worden gecastreerd. Tijdens deze ingreep werden zijn ogen nog eens goed bekeken en direct behandeld. Ken is hier inmiddels al weer goed van hersteld. Hij lijkt overal goed van te herstellen! Wat een bikkel!

We hebben een tijdje getwijfeld of Ken doof is. Zijn oren waren er zo slecht aan toe en zijn trommelvliezen waren helemaal weg. Iedereen kreeg dus de opdracht om te praten en even te roepen naar dit katertje, en de arme schat werd bijna helemaal schor van het antwoorden. Want als je tegen hem praat, dan babbelt ‘ie terug. Ken is met recht een sociale kater. En niet doof in ieder geval!

Gelukkig bleek vorige week, tijdens de laatste controle, dat zijn trommelvliezen weer helemaal zijn hersteld. Zijn kopje staat nog wel scheef en zijn evenwicht is nog steeds niet helemaal terug. Dit merken wij goed bij het optillen en lopen. Veel verzorgers zijn na bezig te zijn geweest met hun ‘eigen katjes’ vaak nog even bij hem te vinden om met hem te knuffelen. Want Ken is echt een liefdesmagneet. Kom je bij hem in de buurt, dan voel je de positieve en liefdevolle energie van dit heerlijke diertje.

Tijdens deze knuffeltijd mag Ken ook buiten zijn hok even de pootjes strekken. Omdat hij nog niet stabiel staat, moet dit altijd gebeuren onder begeleiding. Wij trainen dan zijn motoriek, met touwtjes waar hij achter aan jaagt en met de voerspelletjes waarbij hij met zijn poot de brokjes moet zien te pakken. Hij vindt dit een heel erg leuk spelletje en doet goed zijn best!

De dag voor Kerst plaatste dierenarts Jelke Jan Smit, één van onze artsen die Ken zo goed en liefdevol heeft behandeld, een ontroerende en alleszeggende foto met de tekst Fijne Kerstdagen. Op de foto hield de dierenarts Ken in zijn armen en zoende hij het katje, zo lief, zo mooi en ook zo tekenend voor wat deze kat los maakt in ons allen.

Wat voor jaarwisseling het ook wordt, het gegeven dat Ken nog steeds in ons midden is en dat de prognoses voor 2018 goed zijn, maakt deze Oud & Nieuw in ieder geval tot een feest!

oefenen, oefenen, oefenen… dat spelen gaat best goed

coördinatie trainen, en da’s best leuk en nog lekker ook!

lekker knuffelen met zijn allereerste ‘nachtzuster’ Iris

en een dikke knuffel van de doc..   foto © Jelke Jan Smit – praktijk ‘De Dierendokter’, den haag.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS KEN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!