De gewonde duif en de verdwaalde kat

29 november 2021

Soms loopt een melding anders dan je had verwacht. Zo werden we gebeld over een duif en bleek er uiteindelijk ook een kat in het spel te zijn… Onze chauffeur Maja ging op weg om een gewonde duif op te halen. De vogel was zeer waarschijnlijk door een kat gepakt. Maar daar bleef het niet bij… want de melders van de duif, bleken ook vragen te hebben over een kat.

Maja vertelt: “Nadat ik de duif had gevangen, werd ik aangesproken door een paar bezorgde jonge mannen. Zij hadden ons over de duif gebeld. Soufiane en Ayett vertelden dat ze vrijwilligers zijn van clubhuis de Jonge Ooievaar, en zich onvoorwaardelijk inzetten voor de jongeren in de wijk. Ze wilden graag advies over een kat die al een maand of acht bij hen in en uit liep.”

Ook al moesten ze in het begin wel aan de kat wennen, ze werden al gauw dikke vrienden en begonnen haar eten te geven. Soms bleef de kat zelfs een nachtje in het clubhuis slapen. De jongens noemden hem Rojat. Op den duur werd Rojat een soort mascotte, die volop genoot van het eten en de aandacht. De jongens gaven Rojat zelfs een eigen insta-pagina! Het was duidelijk dat ze van de kat waren gaan houden. Toch wilden ze wel weten of hij ook nog een ‘echt’ baasje had. Van het mogelijke antwoord op die vraag werden sommigen wel verdrietig: want dan kon Roja niet bij hen blijven. Een onbaatzuchtig besluit dus, van de jongens.

Nadat de duif een rustig plekje in de ambulance had gekregen, vroeg Maja Soufiane en Ayett of ze zelf even de meldkamer wilden bellen. Zij konden aan de hand van het chipnummer namelijk bekijken of Rojat een eigenaar had. En wat bleek: de kat bleek een poes te zijn, met de naam Kyra! De jongens waren natuurlijk blij dat de eigenaar terecht was, maar ook bedroefd om Kyra kwijt te raken.

Onze meldkamer zocht snel contact met het baasje van Kyra. Hij was erg opgelucht dat Kyra gevonden was. Maar nog mooier: natuurlijk mocht Kyra gewoon bij het clubhuis blijven komen. En hij zou contact opnemen met de jongens, die met hun vrijwilligerswerk zoveel goeds doen voor de jongeren in Laakhaven. En voor de dieren: want door hun melding van de duif (die het goed maakt) hebben ze er ook voor gezorgd dat Kyra haar baasje terugvond. En Kyra? Die heeft nu twee ‘gouden’ mandjes waar ze zich helemaal thuis voelt!

       

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!