De familie Zwaan maakt ruzie

16 januari 2018

Ruzie komt in de beste families voor. Ook in families waar vader en moeder Zwaan aan het hoofd staan.

Er kwam een melding binnen bij ambulancechauffeur Rutger, die op dat moment vrijwilliger Jan aan het inwerken was. Er bleek een familieruzie gaande te zijn in Meer & Bos. Vader en moeder wilden rust en hadden genoeg van het gekrakeel van het kroost om zich heen. Ze besloten om de kinderen (inmiddels niet zo klein meer) weg te sturen.

Dit is normaal bij zwanen, waar jonkies al vrij snel op hun eigen zwemvliezen moeten staan. Soms kan het er daarbij wild aan toe gaan. Met de vleugels krijgen de kids rake tikken van de ouders en als je daar niet op tijd bij bent, kan die familieruzie zelfs een dodelijke afloop hebben. Deze zwanen-kinderen zaten in een kleine sloot, tussen de bomen en konden daardoor niet weg vliegen.

Gelukkig waren Rutger en Jan op tijd en konden ze snel beide zwaantjes in veiligheid brengen. Aangezien ze gelukkig nog geen verwondingen hadden, zijn ze verpakt in speciale zwanen-tassen en per ambulance naar open water aan de Madepolderweg vervoerd en vervolgens uitgezet. Vanuit daar kunnen ze een partner gaan zoeken om op hun beurt later weer ruzie met de kinderen te kunnen maken. Welkom in de grote Zwanen-wereld!

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!