De dierenarts in het hospitaal

6 juni 2024

Op maandag en vrijdag zijn de beestjes in ons hospitaal altijd een beetje zenuwachtig: dan is de dierenarts in huis! Op maandag is dat Stefan Roncal en op vrijdag doet Jelke Jan Smit alle medische zorg. 

Wat veel mensen niet weten is dat we zelfs een eigen operatiekamer in het hospitaal hebben! Complexe operaties of bijvoorbeeld orthopedische, zoals een gebroken kaak repareren of een kniegewricht in elkaar sleutelen, dat doen we niet in huis. Maar castraties of bijvoorbeeld hechtingen zetten, kan gewoon ter plekke. Dat scheelt veel stress!

Verder lopen beide dierenartsen wekelijks hun rondes: hartjes worden beluisterd, temperatuur wordt opgemeten, hechtingen verwijderd, een wond wordt gecontroleerd. En natuurlijk stelt de dierenarts voor ieder dier, samen met iemand van dierverzorging, een behandelplan op. Sommige dieren krijgen hokrust, andere moeten juist wat meer bewegen. Alles om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk gezond en wel naar een nieuw huisje kunnen.

Lees verder onder de foto’s. Fotograaf: Simone Janssen. 

Het fretje waar we al eerder over schreven, Jarvey, werd door Stefan onder narcose gebracht zodra hij daar sterk genoeg voor was. Zo kon Stefan alle benodigde zorg aan hem geven: zijn oren goed schoonmaken, zijn gebit bekijken en bloed afnemen. Jarvey kreeg ook een chip en een implantaat om hem chemisch te castreren. En toen we toch bezig waren hebben we hem ook meteen maar even een wasbeurt gegeven. Inmiddels gaat het al een stuk beter met hem, al moet hij nog wel een beetje aankomen.

We zijn heel blij met alle kennis en ervaring die we zo twee keer per week in het hospitaal hebben!

 

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!