David, onze dappere peuter
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » David, onze dappere peuter

David, onze dappere peuter

21 juni 2022

• Kan met andere katten: ja, we plaatsen David met of bij een andere jonge kat. Een speelse kat die graag wil spelen met een kat.
• Kinderen: 6+
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: ja, David mag alleen maar speciale brokjes eten i.v.m. zijn gevoelige darmen: Sensitivity Control van Royal Canin

Helemaal alleen

En daar zat ie dan, in de auto bij een meneer die hem op straat had gevonden, onze kleine David. Zijn moeder, broertjes of zusjes waren nergens te vinden. Hij was lelijk gewond aan zijn staartje. Hij mocht mee in de dierenambulance naar ons hospitaal.
David was toen een week of zeven oud. Je zou denken dat hij erg onder de indruk zou moeten zijn van alle gebeurtenissen in de eerste weken van zijn leventje, maar David was alleen maar blij… blij dat hij lekker eten kreeg en een zacht, veilig en warm bedje om op te slapen. Blij dat hij aandacht kreeg en geknuffeld werd. We zagen al gauw een heel sociaal en dapper ventje tevoorschijn komen.

Staart dr af en nog meer ellende

David’s staartje was pijnlijk en er zaten wonden op, en het puntje van zijn staart was zelfs al aan het afsterven… wat moet hij veel pijn gehad hebben. De dierenarts heeft een deel van zijn staart moeten amputeren. Hij zal dus met een half staartje door het leven gaan. Nou, dat kon David niks schelen hoor! Hij vond het allemaal prima, zolang hij maar lekker veel aandacht kreeg van de verzorgers en mocht rondrennen en spelen. Want spelen, dat is prioriteit nummer 1 voor David! Balletjes, muisjes, hengeltjes, tunneltjes, alles is even leuk. Dagelijks mochten we genieten van een spinconcert van de kleine jongen, want hij kan keihard spinnen als hij het naar zijn zin heeft..

Om David te socialiseren met andere katten en om hem te laten wennen aan het huiselijk leven, werd hij tijdelijk in een gastgezin geplaatst. Helaas waren de problemen voor David nog niet voorbij, want hij kreeg heftige diarree. Hij kwam daarom weer terug bij ons in het hospitaal voor verdere behandeling. Hij kreeg medicijnen en werd getest op parasieten. De test was gelukkig negatief, en de medicijnen sloegen aan. David blijkt gevoelige darmpjes te hebben, hij kan daardoor niet goed tegen natvoer, dus krijgt hij alleen nog maar speciale dieetbrokjes. Die vindt hij gelukkig erg lekker. Deze brokjes zal hij waarschijnlijk de rest van zijn leven moeten blijven eten.

Het feest kan beginnen, want David is binnen…

Nu alle medische problemen zijn opgelost, mag hij op zoek naar zijn nieuwe huisje. Dan kan het feest pas echt beginnen! Want met David haal je gegarandeerd een feestnummer in huis. Onze lieve, dappere peuter wil niets liever dan de hele dag knuffelen en spelen! Met mensen, maar ook andere katten vindt hij erg leuk. We plaatsen hem dan ook alleen met of bij een andere jonge kat. Die kat moet wel van flink spelen houden en zelf jong en onbehouwen zijn, want David is best dwingend in dat hij samen wil spelen!

David is 3 maanden oud, gevaccineerd, gechipt maar nog niet gecastreerd.

Castratie/ sterilisatie

Dit vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren/ castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je David tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wil jij kennismaken met David? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Agnes Ludwig

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op David, onze dappere peuter

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.