Dat was van geluk spreken!

1 mei 2018

Het is weer raak. En dan hebben we het over duiven die verstrikt raken in te slap opgehangen en gespannen netten.

Onlangs heeft onze ambulancechauffeur Anita vrij kort achter elkaar twee duiven moeten bevrijden, die vastzaten in netten op balkons. De procedure in beide gevallen was haast identiek. Het betekende dat Anita  de arme vogels, die totaal verstrikt zaten en waarvan er één zelfs ondersteboven hing, moest bevrijden door het net rondom weg te knippen en te snijden. In de ambulance heeft ze vervolgens stukken net die nog strak om de poten, vleugels en nek zaten, verwijderd.

In beide gevalen waren de bewoners nog thuis, dus dat was van geluk spreken. Zo kreeg Anita vrij toegang tot de balkons, hetgeen haar werk een stuk vergemakkelijkte. Een van de vogels was totaal uitgeput. Wie weet hoe lang hij al ondersteboven hing. We begrijpen hoe vervelend het is als duiven hun behoefte doen op balkons. En we weten dat mede daarom de relatie tussen mens en duif wat moeizaam is. Maar het zijn wel levende wezens, die net als wij angst en pijn kennen.

Wat men kan doen om te voorkomen dat deze vogels in de problemen komen, is een constructie maken, waarbij het net strak gespannen kan worden. En waarbij een grofmazig net beter is dan een fijnmazig net. Zo komen de duiven niet op het balkon en raken ze ook niet verstrikt in het net.

Beide vogels werden overigens naar vogelopvang De Wulp gebracht, waar ze bij konden komen van hun hachelijke avonturen. Dat vonden ze heel fijn!

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!