Dappere Yellow is het vertrouwen kwijt
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Dappere Yellow is het vertrouwen kwijt

Dappere Yellow is het vertrouwen kwijt

19 maart 2023

Dit dier is al geadopteerd!

In januari kregen wij een melding over een gevonden valkparkietje dat niet wegvloog. Eenmaal opgehaald, verbaasde ons dit niet. Yellow was vreselijk gekortwiekt!

Wat moet dit een traumatische gebeurtenis voor hem geweest zijn!! Het is niet zo gek dat hij mensen zeer wantrouwend bekijkt. We denken dat met veel liefde en geduld Yellow het vertrouwen weer gaat terugkrijgen. We hopen dat zijn verminkte vleugels zullen herstellen na de grote rui.

Yellow zit gezellig bij Debby en Punky in de volière. Hij is heel rustig en gaat lekker zijn gang, is niet opdringerig naar de andere vogels. Yellow valt wel eens van zijn stokje, wanneer hij zijn evenwicht verliest. Daarna klimt hij in razend tempo weer naar boven. Een douche vindt hij fijn. Deze lieverd zoekt een forever home, zodat hij verder op weg kan naar een fijn vogelleven.

We plaatsen Yellow alleen, indien er al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen. Yellow draagt geen ring. Zijn leeftijd en geslacht zijn onbekend.

Wil jij kennismaken met Yellow? Vul onderstaand formulier in. 

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Het hele jaar door logeren knappe valkparkieten bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn.

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze valkparkieten? Vul het contactformulier onder het verhaal in.

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!