Dappere door en door lieve Dorus!

29 mei 2022

Dappere door en door lieve Dorus!

De tijd die we ons hadden gegeven om bij te komen van het verlies van onze bijzondere 22-jaar oude kater “Breef” op 2 augustus vorig jaar bleek waardevol.

Op zoek naar een nieuw familielid

Toen wij besloten hadden op zoek te gaan naar een nieuwe familielid, in de zin van een viervoeter, dachten wij eerst een pupje te adopteren. Die zoektocht liep op niets uit. Vervolgens besloten we een wat oudere asielhond te zoeken. Toen deze zoektocht ook op niets uit liep besloten we even rust in te bouwen.

Kennis maken met Dorus

Hoe blij waren wij toen wij op 8 mei jongstleden superlieve mooie kater Dorus leerden kennen. De advertentie van DierenambulanceDenHaag.nl met Dorus in het zonnetje kwam op Facebook voorbij, net na onze vakantie in het mooie Zwitserland. Wat een toeval dat wij tijdens onze vakantie hadden besloten toch voor een kat te kiezen, omdat wij de energie van een kat toch beter bij ons vonden passen dan een hond.

Na een bezoek aan mijn vader, die in Wassenaar woont op 5 minuten rijden van het asiel, zagen wij Dorus voor het eerst in levende lijve en waren eigenlijk direct ‘verkocht’. Zijn lieve karakter zagen we al snel doorschemeren, omdat wij direct zijn zachte buikje mochten aaien.

Hoera! Dorus gaat met ons mee

Dat vonden wij schattig en ook stoer. Dorus baalde toen ook een beetje van zijn buurman, een jonge drukke kater met een hoog volume. Na de adoptiepapieren te hebben geregeld namen we Dorus mee. Het is nog even een ritje naar IJmuiden maar Dorus gaf geen kik. We waren erg onder de indruk.

Hoe gaat het met Dorus?

Inmiddels is Dorus al weer een paar weekjes bij ons. Hij heeft al wat fijne plekjes gevonden om lekker te slapen en uit het raam te kijken. Hij gaat ook al met ons mee aan een touwtje naar de tuin. Dat was natuurlijk even wennen in het begin. Nu vindt hij al aardig de weg. Grappig vonden wij het toen hij vroeg of de kraan open mocht zodat hij lekker vers water kan drinken. Zijn springvermogen is ook indrukwekkend. Wij hebben een aardig hoge kast in de zitkamer staan. Voor Dorus dus geen enkel probleem.

In de ochtend hebben wij al een routine voor het ontbijt ontwikkeld. Eerst twee snoepjes dan krijgt hij een buikmassage en vervolgens vers water en brokjes. Tegelijkertijd met ons avondeten krijgt hij ook weer zijn eten. Eerst zit hij naast ons op een stoel en als we klaar zijn gaat hij eten. Daarna volgt natuurlijk weer een heerlijke buikmassage 😊.

Everybody Happy 😊

Je kan wel zeggen dat we allemaal happy zijn. Dank voor de goede zorgen dames en ik stuur regelmatig nog een leuke update.
Lieve groet

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!