Daphne: vrolijke dartelkont (3 jaar)

31 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Daphne zat doodstil in een hoekje van een balkon. De bewoners kenden haar niet, maar zagen dat ze wel wat wondjes op de bovenlip en kin had. Dit hevig geschrokken poesje had duidelijk hulp nodig. Vermoedelijk was ze van een ander balkon naar beneden getuimeld. Gelukkig zijn de wondjes snel genezen en kon Daphne zich op haar nieuwe toekomst voorbereiden.

Lekkere vrolijke dartelkont

Daphne is geplaatst geweest en is teruggekomen. Ze was bij ons vrij timide en heel erg rustig. Maar toen ze eenmaal thuis was kwam ze al vrij snel helemaal los. En toen bleek dat Daffie lekker veel energie heeft. Al die maanden in dat hokje en bang zijn heeft ze er vrolijk uitgerend. Ze huppelde regelmatig door het huis, speelde met haar speeltjes, en voelde zich vrij om lekker gek te doen. Ze bleek dus een vrolijke dartelkont te zijn, in plaats van een timide meisje.

Helaas was dat geen match met haar nieuwe vrouwtje. Daphne was te haar een beetje te druk. Ze dacht ook dat gezien haar energielevel een tuintje wellicht leuk zal zijn voor haar. Dat gaan we dan nu zoeken: een fijn huisje met tuin, en misschien juist wel bij een gezellige familie.

Het zit wel snor

Lapje Daphne is superlief en houdt van aandacht. Als je tegen haar praat zit ze vriendelijk met haar oogjes te knijpen. En die lekkere zachte kriebeltjes over haar kop en rug vindt ze helemaal geweldig. Ze rolt zich dan lekker op haar zij om er maar eens extra van te genieten. Dat zit dus wel snor bij deze dame.

Toen

Ze zat in het begin bij voorkeur op het plankje in haar hok en had niet de behoefte er af te komen. Tenzij er eten was natuurlijk. Ze zette een paar stapjes de kamer in, maar dan keerde ze toch maar weer om naar haar vertrouwde plankje. Dat geeft aan dat Daphne een voorzichtige dame is. Inmiddels wandelt ze vrij rond en geniet ze van haar speeltijd met de verzorgers. Ze is een mooi en lief klein formaat lapjespoesje. Echt een schatje, eerder timide dan pittig. Ze schrikt niet als er toevallig eens een andere kat haar hok binnenstapt om te kijken of daar misschien nog een droog brokje is te vinden.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij of zij kan dan weer kort terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om Daphne eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Ga regelmatig bij haar zitten en maak een praatje of probeer wat met haar te spelen. De kat geeft zelf aan wanneer zij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Daphne is een jaar of 3 oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennis maken met Daphne? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!