Daklozen onder dak

24 juli 2018

We krijgen een melding van een bewoner aan de Weteringkade in Den Haag. Hij meent kittens gehoord te hebben onder een afdakje. Hij vertelt ons dat de eventuele moederpoes ook in de buurt zit.

Als chauffeur Hugo aankomt, kan hij de moederpoes snel vangen. Daarna klimt hij de ladder op om haar kinderen te gaan zoeken. Hij haalt een paar dakpannen weg en 3 paar oogjes kijken hem aan. De kittens zijn tenminste 10 à 12 dagen oud, omdat de oogjes open zijn. De kleintjes zien er goed doorvoed uit. Als Hugo ze onder de dakpannen vandaan tilt, voelt hij dat ze ook een goede temperatuur hebben. Mamma-poes heeft gelukkig goed voor haar kittens weten te zorgen.

De melder vertelt dat er een jonge ongecastreerde rode kater rondloopt in de buurt. De kans is groot dat hij de pappa is. We vangen de 2 zusjes en het broertje samen met hun moeder op in ons dierenhospitaal. Omdat alle vier in goede conditie zijn, brengen we ze de volgende dag door naar het Haags Dierencentrum.

Onze collega Ricardo houdt zich bezig met het vangen van verwilderde zwerfkatten. Hij pakt de melding over de rode kater op. We hopen deze kater binnenkort te vangen, zodat hij geen nakomelingen meer kan voortbrengen. Gelukkig zijn deze kleintjes met hun moeder van straat: zo wordt hen een leven als zwerfkat bespaard.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!