Dakloze Poezeke zoekt een vensterbank
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Dakloze Poezeke zoekt een vensterbank

Dakloze Poezeke zoekt een vensterbank

2 november 2022

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 8+
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Poezeke woonde al bijna haar hele leven op een bedrijfsterrein. Blijkbaar werd ze daar goed verzorgd want deze dame heeft een mooie vacht en ze is goed doorvoed. Zelfs haar witte voeten waren niet stoffig. Maar op een dag zagen de medewerkers dat ze hinkte en haar voorpoot niet belastte. We hebben Poezeke gevangen en naar de dierenarts gebracht. Die constateerde een gezwollen voet met een wondje er onder. Mogelijk een bijtwond. Poezeke mocht bij ons in de zwerfkattenruimte haar voet laten genezen voor ze weer naar haar vertrouwde plek kon worden teruggebracht.

Lieve knuffelkat

Maar wat bleek toen ze eenmaal goed was bijgekomen van het roesje dat de dierenarts haar voor het onderzoek had gegeven? Poezeke was helemaal geen schuwe, bozige dakloze kat. Ze was gewoon een lieve kat die aandacht wilde. Snel werd ze overgebracht naar de quarantaineruimte waar ze het contact met mensen weer kon herstellen. En dat vond Poezeke een heel goed idee, want die aaiende handen, daar zag ze wel wat in. Deze lieve poes is zo blij met aandacht dat ze wel de hele dag kopjes wil geven.

Lekker dutten op de vensterbank

We kunnen ons zo voorstellen dat deze lieve oudere dame heel tevreden zal zijn met een eigen plekje op de vensterbank om een beetje naar buiten te kijken en af en toe een dutje te doen. En dan ’s avonds lekker bij je eigen mensen op de bank voor een zachte massage en misschien een spelletje op zijn tijd. We hebben nog niet kunnen testen of Poezeke andere katten leuk vindt en of ze naar buiten wil, maar een dak boven haar hoofd en wat mensen om haar heen zal haar zeker goed doen. In ruil daarvoor zal Poezeke haar mensen veel lieve aandacht teruggeven.

Poezeke is ongeveer 10 jaar oud. Ze is gechipt en gevaccineerd. We weten niet of ze is gesteriliseerd. De dierenarts vond een litteken bij haar navel, maar het is niet bekend of dat van een sterilisatie kan zijn.

  • arme Poezeke is door de vorige adoptant teruggebracht, omdat ze teveel zou miauwen als ze wat wilde eten. Omdat dit vrouwtje heel lang geen eigen huisje heeft gekend, is ze dol op eten. Geef haar eens ongelijk.

Dit dier is al geadopteerd!