‘Dagje mee’ en ‘Joshua mee’

1 september 2018

Elk jaar wordt door vrijwilliger Debby een pubquiz georganiseerd, waarbij de opbrengst wordt gedoneerd aan ons hospitaal. De hoofdprijs ‘een dagje mee met de dierenambulance’ werd dit jaar gewonnen door team Vapro. Maaike en Julie van het team waren de twee gelukkigen die een dagje met ons meereden.

Maaike en Julie waren niet de enige gelukkigen, die dag. Want Joshua, onze geweldige kater, vond die dag zijn forever home bij Maaike en haar man Martijn. Terwijl de dames op de ambulance sprongen, gingen de twee heren saampjes naar huis. Lekker kroelen op de bank.

Joshua heeft best een groot verhaal, want hij was al in maart gevangen, omdat hij toen al een tijd op straat zwierf. Hij werd in mei geplaatst, maar is na 2 dagen weggelopen. We hebben met zoekteams twee maanden naar hem gezocht en hem uiteindelijk gelukkig weer gevonden. En op die dag, de 28ste juli, vond hij zijn gouden mand bij Maaike en Martijn!

lees verder onder de foto

Maaike ging die dag met chauffeur Xandra mee en Julie met onze Dimitri. Lees hieronder hun eigen verhalen:

Verhaal van Maaike:

Toen Julie en ik binnenkwamen, waren de mensen bezig met een overdracht van de nachtploeg naar de dagploeg.

Julie kon gelijk meerijden met Dimitri en ik werd nog rondgeleid binnen het dierenhospitaal. Ik heb de vogelopvang gezien. Er is ook een gedeelte voor reptielen. Daar hebben we een baardagaam opgehaald, die moest naar Serpo in Rijswijk worden gebracht.

Daarna werd ik overgedragen aan Cherinda. Ik kon even kijken bij de telefooncentrale. Ik werd gelijk aan het werk gezet en mocht de kippen en de duiven voeren. Ik heb gewoon een kip geaaid! Dat zijn echt fantastische beesten. De duiventil moest worden schoongemaakt en de hokken ook. Dat heb ik samen met Cherinda gedaan. Ik heb gelijk heel veel van haar geleerd over duiven.

Om 9:30 uur ging Xandra rijden. Ik mocht mee. Xandra heeft mij alles verteld over meeuwen. Dat het nu echt de tijd is dat er veel gebeld wordt over meeuwen in nood. Heel interessant allemaal. Voordat we voor de eerste keer naar de Wulp gingen, hebben we 2 merels, 1 meeuw, 1 gierzwaluw, 1 duif en een kat opgehaald. De merels waren heel mager. Dat liet Xandra mij voelen. De meeuw was helemaal doorweekt. Zo zielig. De duif leek op het eerste gezicht niets te mankeren. De gierzwaluw ook niet.

De kat hebben we bij een man opgehaald, want die was twee weken geleden aan komen lopen en die kwam steeds langs. De kat ging er steeds slechter uitzien. We hebben eerst de kat weggebracht naar het Haags dierencentrum. Daar was ik nooit geweest. Maar WOW wat een centrum is dat. Daar heeft Xandra ook weer zaken uitgelegd over hoe het ’s nachts daar geregeld is. Erg interessant allemaal.

Daarna gingen we naar de Wulp. Daar was ik ook nog nooit geweest. Hele leuke mensen daar ook en, zoals bij de dierenambulance, net zo gepassioneerd. Toen we aankwamen waren de merels en de meeuw helaas al overleden. De duif had een besmettelijk virus, die moesten ze laten inslapen. De gierzwaluw had alleen trek, dus die werd snel weer uitgezet.

Mijn allereerste ronde bij de dierenambulance was niet zo’n succesvolle. Maar zo is het leven. Xandra heeft mij nog even de Wulp laten zien, waar de vele meeuwen zitten. Jeetje, dat waren er veel. Ze hadden ook kleine zwaantjes (heel schattig) en veel ganzen.

We werden nog gebeld over een gans met een steekvleugel. Die zou ook bloed rond zijn ogen hebben. Maar dat was gelukkig niet het geval. Ook weer geleerd wat een steekvleugel is en dat schijnt niet ernstig te zijn. Is gewoon een mankement, maar de duif kan dan nog prima leven.

Het leuke is dat je overal komt en veel verschillende mensen ontmoet. Er was ook een vrouw in Scheveningen die gewoon 3 meeuwen had gevangen en in haar badkamer had opgesloten met vers water en een schoteltje vis. Die had ze van drukke plekken meegenomen en ze was al op leeftijd. Dus geen idee hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen.

We zijn twee keer bij de Wulp geweest. Daar konden we ook meekijken hoe een gans vocht toegediend kreeg via een buis in zijn hals. De gans was echt heel ziek. Toen heb ik ook kleine eendjes, meerkoetjes en een gansje gezien. Daar doen ze het voor. Echt super stoer allemaal.

Om 18:00 uur gingen we terug naar de basis. Al met al een super leerzame dag. Ook een gezellige dag met Xandra. Maar ik was kapot. Jeetje zo’n dag hakt er wel in.

Ik heb heel veel respect voor jullie, want jullie doen het toch maar even. Echt serieus. Allemaal gepassioneerd en wat een inzet zeg. Zo fijn dat de dierenambulance er is.

lees verder onder de foto

Verhaal van Julie:

Ik heb echt een ontzettend leuke dag gehad. We zijn enthousiast ontvangen bij het ochtendoverleg. Daarna werd ik meegestuurd met Dimitri, we hadden een aantal klusjes gekregen, dus de ambulance klaar maken en daarna zijn we vertrokken richting Scheveningen.

Eerst een baby meeuw opgehaald die in het water was gevallen. Hij was gered door een hele stoere kerel, met getrainde bovenarmen en overal tatoeages. Meneer vroeg ook nog of hij ergens heen kon bellen, om te vragen hoe het met de meeuw afgelopen was. Ik vond het heel aandoenlijk. Zo’n stoere kerel, die met een babymeeuw in een handdoek in zijn auto zat, om hem weer warm te krijgen.

Daarna zijn we nog wat babymeeuwen uit tuinen gaan redden. Ik heb er zelf ook twee gevangen, wat ik behoorlijk heldhaftig vond van mezelf. Met een zestal meeuwen en een gans in de auto gingen we richting de Wulp. Wat een mooie plek is dat. Mensen die met hart en ziel voor die vogels zorgen.

Na een rondje gedaan te hebben gingen we weer verder. Er had een mevrouw gebeld die een vleermuis in de woonkamer had zitten. Een vleermuis vangen bleek toch lastiger dan gedacht. Uiteindelijk werd het beestje moe en konden we hem vangen toen hij op de muur ging zitten. Veilig in een doos gestopt en meegenomen. Hij zou mee teruggaan naar het dierenhospitaal.

We hebben ook nog een paar jongen meeuwen los gelaten op het strand van Scheveningen. Ze waren wat onwennig, maar tussen alle anderen, hadden ze toch de kunst van het vliegen zo onder de knie. Bij Beelden aan Zee onze laatste patiënt opgehaald. Een volwassen meeuw met een gebroken poot. Die is mee gegaan naar het hospitaal en zou later naar de Wulp gebracht worden.

Ik heb echt een geweldige dag gehad. Wil Dimitri en de rest van het team bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Wat een fantastisch werk doen jullie! Keep up the good work!

Hopelijk mogen we ooit in de toekomst nog eens een dagje mee 🙂

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!