Daar komt Swiebertje
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Daar komt Swiebertje

Daar komt Swiebertje

15 januari 2022

 • Andere katten: nee
 • Honden: nee
 • Kinderen: 12+
 • Huis met afgesloten catproof tuin
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: An-allergenic Royal Canin
 • Daar komt Swiebertje
  Knappe Swiebertje
  Onze Swieber met zijn allerliefste snoet
  Daar komt Swiebertje
  Lieve Swiebertje
  Onze Swieber die steeds malle dingen doet

  Lieve Swieb werd gevonden met allemaal verwondingen op zijn kop. Hij had een snee op zijn voorhoofd, korsten op zijn kopje, bloed bij zijn nek en ook allerlei oude wonden. Hij liep sinds een paar dagen rond in de buurt en de mensen kenden hem niet. Ze hebben hem binnengelokt en ons gebeld.

  Wonden

  En daar zat Swiebje dan. Op de behandeltafel met een bedrukt snoetje. Swiebertje vond het allemaal maar wát spannend. Eerst die vreemde mensen die hem hadden gevangen. Toen die autorit in dat mandje naar het hospitaal. En nu op die behandeltafel met allemaal mensen om hem heen die hem onderzoekend aankeken. Wat was er toch met je gebeurd?
  De dierenarts schreef een paar dagen pijnstilling voor, en maakte zijn wonden schoon. Het leken oude vechtwonden, maar dat was niet helemaal zeker. Zijn kopje zat vol met krassen en korsten en in zijn lies zat een pijnlijk abces. Dat werd opengebroken, leeg gedrukt en schoongemaakt met betadine. Swieb mocht naar zijn hokje toe.

  Van slag

  En daar zat hij dan.. met een sip koppie achterin zijn hokje. Hij wilde niets eten en vond het hier maar eng. Swiebertje was compleet van slag. De schone taak voor de verzorgers dus om zijn vertrouwen te winnen en hem over te halen te gaan eten. De hele kast werd leeg getrokken: allerlei smaken, diverse natvoertjes, verschillende brokjes… Maar Swieber hield zijn kaken stug op elkaar.

  Ondersteboven

  Na een paar dagen ging het gelukkig beter en begreep hij dat hij niet bang hoefde te zijn. Het eten begon hem weer te smaken en hij at netjes zijn bakjes leeg. Hij begon zelfs uit te kijken naar die lieve verzorgers. Zodra de kamerdeur open gaat miauwt hij naar de verzorgers en zodra zijn hokje open gaat, ligt hij languit te rollebollen. Ondersteboven: dat is Swiebje zijn favo houding. Lekker op je rug liggen en dan mogen de verzorgers zijn buikje kroelen. Niet elke kat vindt dat lekker, maar onze Swiebertje geniet ervan. Deze ongelofelijk lieve kater is werkelijk dól op aaien. Swiebertje is een heerlijke lieve rooie babbelkous. En een gezellig spelletje met de verzorgers doen, dat vindt hij ook leuk.

  Allergie

  Zijn wonden genazen goed, maar toch kwam er soms weer een open plekje bij. Swieber had af en toe jeuk en krabde zich dan zo hard, dat hij zich weer open krabde. Hij kreeg een kapje op, want zo geneest ‘ie natuurlijk nooit. We hebben hem An-allergenic voer gegeven en dat gaat nu goed. We vermoeden dat hij toch wel iets van een voedselallergie heeft. Hij zal dan ook wel gevoelig blijven voor bepaalde ingrediënten. Let op dat hij geen eten ‘pikt’. Ons Swiebje is namelijk dol op eten. Hij zal zijn speciale voer de rest van zijn leven moeten eten. Vindt Swieb niet erg hoor. Hij vindt het superlekker en eet smakelijk zijn bakjes leeg. En dat daarmee de jeuk ook weg is, daar is hij heel erg blij mee.

  Swiebertje is ongeveer 2 jaar, gecastreerd, gechipt en gevaccineerd.

  Wil jij kennismaken met Swiebertje? Vul onderstaand formulier in of bel ons: 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

  Fotografie © Clara Mazèl

   

   

  Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

  zooplus.nl
  Reageer op Daar komt Swiebertje

  Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.