Culinaire duif uit frituur gered

29 oktober 2021

Nee nee, dit is geen nieuwe specialiteit, maar het gevolg van een ongelukkige landing. De kok die op dat moment in de restaurantkeuken aan het werk was, schrok zich een hoedje. En de duif in kwestie had heel veel geluk!

De kok was net aan het werk gegaan in de keuken. Hij had de achterdeur even open gezet om te luchten. Plotseling hoorde hij gefladder. Terwijl hij zich omdraaide vliegt er een stadsduif langs hem heen en landt met een grote plons… in de frituurpan!! De pan stond gelukkig uit, dus de olie was koud. Anders was het niet goed afgelopen met dit verdwaalde duifje.

Maar een oliebad is ook geen pretje. Zeker niet voor de kok die de duif uit de olie wilde redden. Pak maar eens zo’n fladderend en aalglad beestje! De dierenambulance was intussen al gebeld en Joop was snel ter plaatse. Hij pakte de natte duif goed in en bracht hem meteen naar Vogelopvang De Wulp.

Daar weten ze wel raad met olievogels. De duif werd eerst met water afgespoeld, gevolgd door zes (ja echt!) warme badjes met Dreft afwasmiddel. Daarna is hij lekker droog geföhnd. Het is immers geen watervogel, die van nature een goed waterafstotend verenpak heeft. Na een nachtje in de couveuse en een goede maaltijd, mocht de duif ’s ochtends weer de lucht in.

Die zal voorlopig geen trek hebben in een frietje, lijkt ons!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!