Crush wil ruimte

 In Asieldier van de maand, Asieldieren
  • Andere katten: nee
  • Kinderen: nee
  • Boerderij of huis met ruime tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: Sensitivity     
  • Ervaring met katten

UPDATE 31 maart: Helaas moet Crush even een kuurtje medicatie krijgen, vanwege een acuut opspelende allergie. Hij moet dus even uit de plaatsing.

———————-

Crush werd onderzocht door de dierenarts, want hij liep mank. Dat onderzoek vond Crush enorm eng en hij wilde niet dat die vreemde man aan hem zat. Want dat aan zijn lijfje zitten, zomaar, daar was ‘ie niet aan gewend. Onder een klein roesje zagen we dat zijn voetzool goed beschadigd was. Hij kreeg antibiotica en rust voorgeschreven.

In het begin, in dat hokje, sloeg Crush ons nog wel eens en hij heeft ons ook al gebeten. En als ‘ie van zich af slaat, dan kan hij best wel fel zijn. Deze jongen was enorm gefrustreerd dat zijn bewegingsvrijheid bij ons zo beperkt was. En als we iets deden dat hij niet leuk vond: nou, dan liet hij dat dus wel merken.

Crush is een hele knappe kater met een grote stoere kop. Een semi zwerfkat, gevangen via ons zwerfkat project. Maar hij is eigenlijk een heel onzeker ventje. Crush heeft lang gezworven en veel naars meegemaakt met mensen. Hij snapte gewoon niet wat we van hem wilden.

Nu hij in de losloopkamer zit, draait hij al bij. Hij mag dag en nacht loslopen en geniet met volle teugen van het buiten zijn. Lekker op het bankje met zijn snoet in de zon. En binnen puzzelt hij met de voerpuzzels en je ziet dat hij enorm slim is: echt streetwise… Hij laat zich al wel aaien, maar wel onder zijn voorwaardes. Niet te lang en als ‘ie er geen zin in heeft, dan liever niet! We denken dat hij in een rustig huis wel verder kan bijtrekken.

Arme Crush miauwt heel klaaglijk, want hij wil weg bij ons. Hij heeft ruimte nodig en mensen die hem niets dwingen. Mensen die hem tijd geven om weer te wennen aan een huisleven. Gewoon ervaren kattenmensen. Als je hem niets opdringt, komt hij vanzelf. En dat is precies hoe je met Crush om moet gaan: hem laten komen wanneer hij dat wil. Een fijne woonboerderij zou top zijn of een ruim huis met tuin. Want Crush verveelt zich mateloos bij ons. Hij houdt van een spannend leven en lekker buiten schooieren…

▶︎ Helaas is Crush na 5 dagen al teruggekomen van plaatsing. Maar dat was niet Crush zijn schuld, hoor!! Hij deed echt heel erg goed zijn best. Hij is thuis zelfs al een paar keer op schoot gesprongen en liet zich voorzichtig aaien. En Crush was pas nét zijn nieuwe huisje aan het verkennen….

Helaas speelden er persoonlijke omstandigheden. Arme Crush….. 😔

Hij is gecastreerd, ingeënt en gechipt en ongeveer 3 jaar oud. Heb jij die ruimte voor hem? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

Fotografie © Agnes Ludwig

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS CRUSH HELPEN!

Recent Posts