Clover: dappere doorzetter (2 jaar)

1 september 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Andere katten: nee
• Honden: nee
• Kinderen: nee
• Appartement met geheel afgenet balkon of huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee.

Toen de melding binnenkwam ‘kat gesignaleerd, loopt erg kreupel, staart hangt er half af’ werden alle zeilen bijgezet om deze kater zo snel mogelijk te vangen.

Nachtmerrie

Het zag er slecht uit. Niet alleen was zijn staart half afgestorven, maar hij miste ook een stuk van zijn linker achterpoot en het bot stak eruit… Een echte nachtmerrie, je moet er niet aan denken wat er gebeurd is. Onze chirurg heeft de resterende delen van de staart en de poot verwijderd en heeft de wonden schoongemaakt en goed gehecht, zodat ze op een nette manier konden genezen. We noemden deze dappere kater Clover, want klavertjes-vier brengen geluk en dat had hij wel nodig.

Trauma

Clover had niet alleen lichamelijk trauma opgelopen, maar ook mentaal een flinke schok gekregen van de schrik en de pijn door wat hem is overkomen. Heel begrijpelijk. Hij vertrouwde ons in het begin nog niet, hij wist niet of hij wel veilig was. We wonnen zijn vertrouwen met lekkere hapjes en lieve woordjes. In het begin deelde hij wel eens een tikje uit. Dat werden steeds vaker kopjes… soms gevolgd door een tikje. Gaandeweg werd hij kampioen kopjes-geven. Zeg maar: kopstoten! Hij kan heerlijk rollebollen en genieten van een kroelpartij. Het is duidelijk dat Clover gewoon een heerlijke knuffelkont is, die geleidelijk bijkwam van een héél akelig avontuur.

Clover is een jonge vent en hij is inmiddels helemaal gewend aan zijn drie-potige bestaan. Hij is geplaatst geweest, maar daar kon hij niet aarden. Met de andere katten des huizes was het niet leuk voor Clover. Daarom is hij weer teruggekomen en zoeken we nu een huisje voor hem alleen.

Veilig

Clover moet zowel lichamelijk als geestelijk nog verder bijkomen. Hij heeft een fikse operatie gehad en zal ook mentaal nog moeten herstellen van alle narigheid. We zoeken daarom voor Clover een heel veilig, rustig en stabiel huis, met een nieuw baasje dat hem kan verzekeren dat hem niets akeligs meer overkomt. En dat ook heel lekker kan knuffelen, want daar houdt Clovertje wel van!

Wenperiode

Een overgang naar een nieuw huis is voor iedere kat spannend. Misschien zal Clover zich in eerste instantie nog wel even willen verstoppen. Het is belangrijk dat hij dat kan doen op een veilige plaats, en dat je hem niet ‘kwijtraakt’. Zeker vanwege Clover’s beperking raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Laat hem maar tot rust komen, bijkomen van de verhuizing. Regelmatig hem bezoeken en lekker bij hem zitten en tegen hem praten, zodat hij je stem en je geur leert kennen. Als hij snapt dat alles veilig is, dan pas langzaam uitbreiden in een groter deel van het huis. Heb geduld en geef hem de tijd om te wennen aan jou en aan het nieuwe huis met die vreemde geuren en geluiden…

Clover is ongeveer 2 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Clover? Vul onderstaand formulier in.

Fotografie Simone Janssen

\

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!