Christiaan

1 januari 1970

  • Andere katten: nee
  • Kinderen: nee
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Christiaan kennen we al 5 jaar. Hij was ooit een zwerfkater en kreeg eten van een voerster. We hebben hem daar gevangen, gechipt en gecastreerd en toen ging hij weer terug. Hij mocht ook binnenkomen van die mevrouw en had het daar eigenlijk wel naar zijn zin.

Toen hij een jaar later niet meer wilde eten en drinken hebben we hem weer opgehaald. Hij bleek een keelontsteking te hebben. Terug naar zijn oude vertrouwde plek kon niet meer. En Christiaan was eigenlijk best lief. We hebben een nieuw huisje gezocht en daar heeft hij heel tevreden gewoond.

Helaas overleed zijn ene baasje en de andere ging toen naar een verzorgingshuis. Hij mocht toen bij een familielid wonen. Maar daar kon hij niet aarden. Christiaan woonde voornamelijk in de tuin van een buurvrouw. En onze Christiaan werd enorm gepest door de andere katten in die buurt. Hij was echt de underdog. Dat vonden de mensen toch wel erg sneu. Ze hebben hem binnengelokt, gevangen en ons gebeld. Want ze gunnen deze jongen gewoon zijn eigen warme liefdevolle thuis.

Christiaan houdt niet zo van oppakken. Dan is hij de controle kwijt en dat heeft hij liever niet. De meeste katten zijn er niet echt dol op, maar Chris kan happen als je hem oppakt. Aaien vindt hij wel fijn. Door de jaren heen is hij een echte kroelerd geworden. Een lekkere grote kroelkater. Maar wel onder zijn voorwaardes. Want als hij iets niet leuk vindt, kan hij een hapje of een tik geven. Dat komt nog uit het verleden. Van toen hij nog een echte zwerver was. Toen moest je namelijk echt oppassen en voor jezelf opkomen. Dat heeft hij nou eenmaal zo geleerd.

Lekker eten vindt hij héél fijn. Hij is gewoon helemaal dol op eten. Voor een smakelijk hapje doet hij echt alles en kan je wel een potje breken bij hem! Chris is gewoon een heerlijke smulpaap.

We zoeken voor hem nu zijn forever home. Want hij heeft echt pech steeds. Elke keer weer een nieuw huis is natuurlijk helemaal niet leuk. Hij zoekt een rustig huis, zonder kinderen. Die zijn hem te druk. Een huis waar hij lekker zijn eigen gangetje mag gaan, fijn in de tuin ravotten en op de bank slapen. Met lieve mensen die hem in zijn waarde laten en hem willen kroelen. Dat zou Christiaan echt zo fijn vinden!

Christiaan is gechipt, ingeënt en gecastreerd en ongeveer 8 jaar oud.

fotografie © Agnes Ludwig

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS CHRISTIAAN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!