Chevron, de mooie rooie (7 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Chevron, de mooie rooie (7 jr.)

Chevron, de mooie rooie (7 jr.)

6 augustus 2022

Ga je nog op vakantie? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

  • Kan met andere katten: Dat hebben we nog niet kunnen proberen
  • Honden: nee
  • Kinderen: 16+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee  
  • Speciaal dieet: nee

Pechvogel Chevron was aangereden. Hij werd hulpeloos en bloedend uit zijn bekje op straat gevonden. Hij bleek ook een pijnlijke staart te hebben. Zijn hele lijfje deed pijn eigenlijk. Geen wonder als je een klap van een rijdende auto hebt gekregen…

Bah… hokrust..

In het hospitaal knapte Chevron langzaamaan op. Hij kreeg pijnstilling, lekker veel aandacht en lekkere hapjes. Na een poosje kon hij zijn staart weer bewegen en genazen zijn kneuzingen. Hij moest wel een poosje hokrust houden om goed te herstellen, maar dat was hij al snel zat. Hij wilde wel eens kijken wat zijn logeerplek nog meer aan vermaak te bieden had. Hij mocht naar de losloopkamer om daar verder te herstellen.

Buitenjongen

We kwamen er al gauw achter dat Chevron geen jongen is om de hele dag binnen te zitten. Hij vindt het heerlijk om lekker bovenop de grote krabpaal in de buitenruimte te zitten, en kijkt dan vol belangstelling naar wat er allemaal op het terrein gebeurt, of droomt lekker weg in het zonnetje. Maar vergis je niet hoor, Chevron mag dan graag buiten zijn, hij is ook erg op mensen gesteld en komt, als hij het op die krabpaal allemaal wel gezien heeft, graag naar je toe voor een knuffel en een aai over zijn bol. Hij babbelt dan gezellig tegen je aan. Kortom, een supergezellige, lieve, rooie kater! Als hij genoeg heeft van aaien dan geeft hij dat op een vriendelijke manier aan. Hij draait zich dan om en loopt weg of geeft je hand een duwtje.

Tuintje graag!

Chevron is nu helemaal hersteld en mag op zoek naar een huis met een tuintje, want dat heeft deze lieve kerel echt wel nodig. Lekker in de tuin rondstruinen, een babbeltje met je maken, een hapje eten en daarna gezellig bij je op de bank neerploffen voor een knuffel en een dutje, zo ziet de ideale dag van Chevron eruit.

Wenperiode

Chevron zal de overgang naar zijn nieuwe huis waarschijnlijk wel een beetje spannend vinden. Het kan zijn dat hij in het begin terugvalt in gedrag en zich verstopt. We raden aan om Chevron eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren. Laat hem maar even tot rust komen. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten en tegen hem praten, zodat hij je stem en je geur leert kennen. Als hij snapt dat alles veilig is, dan langzaam uitbreiden in een groter deel van het huis. Als je hem in één keer loslaat, gaat hij zich misschien verstoppen, en dan duurt de wenperiode erg lang. Het is belangrijk om hem zeker niet direct in de tuin te laten, want als hij zich nog niet vertrouwd voelt kan hij gaan proberen te ontsnappen.

Chevron is ongeveer 7 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennis maken met Chevron? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Chevron, de mooie rooie (7 jr.)