Chello, energieke gozer (2 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Chello, energieke gozer (2 jr.)

Chello, energieke gozer (2 jr.)

29 juni 2022

Ga je nog op vakantie? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

• Kan met andere katten: ja, met een rustige kat
• Kinderen: 10+
• Huis met tuin of appartement met een catproof afgezet balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Jonge kater Chello is gevonden met een lam achterpootje. De vinder is met hem naar de dierenarts gegaan. Daar bleek zijn dijbeen al een tijdje geleden gebroken te zijn. We hebben Chello opgehaald en naar de dierenarts gebracht die zijn pootje heeft rechtgezet. Daarna kreeg hij rust voorgeschreven. Chello was nogal onder de indruk van zijn avontuur, dus rustig hield hij zich wel de eerste dagen. Maar Chello is jong, nieuwsgierig en vol energie en hij begon langzaam aan meer interesse te tonen in zijn omgeving.

Nieuwsgierig èn onzeker

In de quarantainekamer kwam hij, zodra de verzorgers binnenkwamen, nieuwsgierig naar voren. Ook reageerde hij alert als hij de andere katten in de kamer hoorde miauwen. Maar zodra de verzorgers de deur van zijn hok opendeden, schrok Chello enorm en probeerde hij zich te verstoppen. Ja, hé, zo dichtbij was niet de bedoeling! Gelukkig liet hij zich wel overtuigen dat aaitjes over zijn kop best lekker zijn.

Chillen op de kattensofa

De voorgeschreven hokrust deed zijn werk en Chello’s poot herstelde goed. Chello mocht door van de quarantaine naar een losloopkamer. Daar moet hij nog wel rustig aandoen en dat vindt hij maar wat moeilijk. Je bent jong en je wilt wat tenslotte. Zo verbouwt hij elke nacht maar even zijn hele hok. Chello toont zich in de losloopkamer nog steeds nieuwsgierig naar mensen en andere katten maar is snel onder de indruk als ze dan ook echt dichtbij komen. Hij trekt zich dan even terug op een rustig plekje en kijkt de spreekwoordelijke kat uit de boom. Maar daarna komt hij los en geniet met volle teugen: van de balletjes en spelletjes, van zijn chill-plek op de kattensofa en vooral van al die lekkere hoge krabpalen waar hij van zijn verzorgers toch echt rustig in moet klimmen. Ja duh.

Kortom: Chello wil heel graag, maar moet zich nog een beetje inhouden. Als zijn poot eenmaal goed genezen is zal het met zijn onzekerheid ook vast wel goedkomen.

Controle achterpootje

Chello is nu plaatsbaar, al moet hij nog wel een keer voor controle terugkomen bij de chirurg. Dan wordt er bekeken of de implantaten in zijn poot er uit kunnen. Tot die tijd is het verstandig om hem in een eigen kamertje te wennen aan jou en de nieuwe omgeving met die vreemde geuren en geluiden. Hij heeft dan ook minder gelegenheid zijn poot te zwaar te belasten. Is er al een thuiswonende kat, neem dan de tijd om ze rustig met elkaar te laten kennismaken.

Wennen aan de andere kat

We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende kat. Je kan hier meer over lezen op deze pagina ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/   

Chello is ongeveer 2 jaar oud, gechipt, gevaccineerd en gecastreerd.

Wil jij kennis maken met Chello? Vul dan onderstaand formulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Chello, energieke gozer (2 jr.)