Cheddar

4 augustus 2023

Sorry voor de late response over Cheddar en hoe het gaat. Over het algemeen gaat het goed. Hij voelde zich redelijk snel thuis. Maar is erg ondernemend. Ik ontkwam er dus helaas niet aan dat Keddy en Cheddar ineens oog in oog met elkaar stonden. (iets van de deur openen en een Max VerCheddar die als een F1 kat wilde weten wie en wat er aan de andere kant zat). Er is gelukkig geen sprake geweest van ruzie of slaan behalve grommen en de rug opzetten. Kan ook zijn omdat Keddy best groot is en intimiderend over kan komen. Ik heb ze maar eventjes samen in de kamer laten zitten en bij teveel blazen weer apart gehouden. Helaas bleek Cheddar een beetje verkouden te zijn en heeft wellicht Keddy aangestoken. Cheddar heeft behalve af en toe niezen er naar mijn idee niet veel last van. Keddy daarentegen heeft er wel flink last van gehad. Kan zijn omdat Keddy al wat ouder is dat hij wat meer vatbaarder was.

Om deze reden is Keddy een beetje afgezonderd en ligt hij veel in de slaapkamer. Ze kunnen elkaar wel opzoeken en tegenkomen en dan is het eigenlijk Cheddar die nog blaast af en toe maar dat wordt al veel minder viel me op. Het is natuurlijk interessant allemaal. Cheddar zelf heeft al plekken op zolder en in de woonkamer toegeëigend waar hij ligt. Verder is hij wel lief en volgt je overal mee. Moet je wel uitkijken omdat hij het leuk vindt om voor je voeten te lopen. Je kan alles wel een beetje met hem doen. Buikje aaien en je mag aan zijn pootjes komen. Soms krijg je een lovebite of loveknibbel maar dat is heel zachtjes.

Wel moet hij getraind worden met name als het om eten gaat. Hij is best slim als het om eten gaat. Bijvoorbeeld na het eten heel sneaky proberen om uit de pan te eten. Of naar de slaapkamer boven lopen (weten dat Keddy daar is) dan heel hard grommen en blazen zodat ik boven kom kijken. Als ik dan naar boven loop en in de slaapkamer kijk dan vertrekt Cheddar naar beneden (welke verstopt zit bij de trap) met het idee dat mijn eten dan onbeheerd staat. Dan kan hij snel het vlees stelen. Helaas werkt dat niet meer en wordt voordat ik naar boven loop mijn bord in de magnetron gezet. Haha die kop toen ik beneden kwam en er niets stond 🙂 Etenstijd in de ochtend staat hij voor de slaapkamer te blerren dat het tijd is om de bakjes te vullen.

Verder weet hij de krabpaal te vinden en te gebruiken maar wilt nog wel de matten en de bank ook proberen. Dat wordt nu afgeleerd. Kattenbak en etensbak wist hij naar een paar minuten al te vinden. Wel een fout gemaakt bij Cheddar om hem een kus op zijn kop te geven. Dat bleek hij een beetje te lekker te vinden. Je ontkomt er dus niet meer aan om daar een kus te geven. Duurt het te lang dan zorgt hij er wel voor dat zijn kopje je lippen raakt. Omdat dat soms wat harder kan zijn is het aan te raden om het zelf maar te doen. Verder zit hij veel naar buiten te kijken en wilt graag naar buiten maar dat gaat nog een hele tijd duren voordat dat mag. Maar begrijp wel dat het vervelend is omdat hij Keddy wel naar buiten ziet gaan. Als hij meer gewend is en veel beter luistert dan kan ik een keer kijken voor een tuigje of een kattenren. Zit hij alsnog vast maar toch een beetje buiten.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!