Charmeur Hali wil gewoon op schoot (2 jaar)
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Charmeur Hali wil gewoon op schoot (2 jaar)

Charmeur Hali wil gewoon op schoot (2 jaar)

23 november 2022

Dit dier is al geadopteerd!

 

  • Andere katten: ja
  • Kinderen: 6+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: op dit moment krijgt hij nog een laxeermiddeltje, waarschijnlijk kan hier na verloop van tijd mee gestopt worden
  • Speciaal dieet: hij krijgt op dit moment speciale brokjes voor gevoelige darmen, waarschijnlijk kan hij over een poosje overgezet worden op gewoon kwalitatief goed voer

Hali werd bij ons binnengebracht met een lelijke wond aan zijn achterste. De wond is waarschijnlijk ontstaan door een gevecht met een andere kater. Ongecastreerde katers vechten vaak onderling, en dat kan lelijke verwondingen opleveren. Daarom is het altijd beter om je kater te laten castreren.

Staartloze charmeur

Hali is geopereerd en de wond is gehecht. Hij bleek een lieve, gemoedelijke kerel te zijn. Hij protesteerde wel een beetje als hij behandeld moest worden, maar liet het dan toch maar gelaten toe allemaal. Hali heeft gek genoeg geen staart, we weten niet precies hoe dit komt. Maar daar zit hij zelf helemaal niet mee. Nu hij eenmaal in de losloopkamer zit, vindt hij het superleuk om de boel te verkennen, buiten een kijkje te nemen en een spelletje te doen met de verzorgers. Maar het allerliefste wil hij knuffelen. Knuffelen en nog eens knuffelen. Als er een schoot beschikbaar is neemt Hali die meteen in beslag. Om je te bedanken geeft hij je dan een heleboel kopjes (of nou, eigenlijk meer kopstoten…). Wij zijn allemaal helemaal verliefd geworden op deze charmeur!

Hali krijgt nu nog speciale brokjes voor gevoelige darmen. We verwachten dat hij over een poosje op gewoon goed voer overgezet kan worden, maar dit weten we niet zeker. Het is het beste om te wachten tot hij thuis helemaal goed gewend is. Dan kun je hem langzaam overzetten op ander goed voer en kijken hoe hij daar op reageert. Eerst een heel klein beetje van de nieuwe brokjes mengen met zijn dieetbrokjes, en dit dan langzaam opvoeren. Ook krijgt Hali nog een laxeermiddeltje. Dit kun je heel makkelijk door zijn voer mengen, en hij is een smulpaap dus het gaat hap slik naar binnen!  Waarschijnlijk heeft hij dit middel na verloop van tijd niet meer nodig, maar  ook dit weten we niet zeker.

Bestand tegen kopstoten?

Wij zullen onze lieve charmeur Hali missen, maar we gunnen hem natuurlijk een eigen huisje met mensen die alle tijd hebben om met hem te knuffelen en spelen. En die bestand zijn tegen zijn kopstoten 😊.

Wie wil er nou niet een echte rooie knuffelbeer in huis?

Hali is ongeveer 2 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil je kennis maken met Hali? Vul dan het onderstaande formulier in.
Fotografie © Dasha Munnik

 

 

Dit dier is al geadopteerd!