Charmer is een vrolijke jongen (2 jaar)

18 april 2024

  • Andere katten: dit moeten we nog verder testen
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: Urinary Care CD brokjes van Hills, en Urinary natvoer

Charmer liep op straat met wondjes aan zijn mond en zijn voeten. Wat zou er toch gebeurd zijn met hem? We hebben geen idee. Hij mocht met ons mee naar het hospitaal. Daar konden zijn wondjes genezen en kon hij opknappen.

Overenthousiast
Charmer was blij met de goede zorg. Lekker eten, een zacht bedje en een aai over zijn bol, daar kon hij wel aan wennen! Hij is een vriendelijke en vrolijke jongen. Hij heeft heel veel energie en kan daardoor soms een beetje overenthousiast zijn. Hij wil blijkbaar nog even zijn kittentijd inhalen. Hij kan per ongeluk nog wel eens voeten of handen voor speelgoed aanzien. Waarschijnlijk heeft hij als kitten geleerd dat spelen met voeten en handen OK is. Gelukkig bedoelt hij het helemaal niet kwaad en doet hij dit niet hard. Hij laat zich daar ook goed in corrigeren.

Veel aandacht nodig
Charmer is dol op spelen. Als wij even geen tijd voor hem hebben, vermaakt hij zichzelf wel met een balletje of ander speeltje. Hij houdt ook van een knuffel op zijn tijd. Hij vindt mensen gewoon hartstikke leuk en gezellig.

Blaasgruisdieet
Charmer is even geplaatst geweest, maar zijn adoptante kon hem vanwege haar werkschema toch niet de aandacht geven die hij nodig had. Ze heeft helaas de verdrietige beslissing moeten nemen om hem weer naar ons terug te brengen. Toen hij weer bij ons terug was, bleek hij ook blaasgruis te hebben. We hebben hem nu op een blaasgruisdieet gezet (brokjes en natvoer die de vorming van blaasgruis tegengaan). Dit zal hij de rest van zijn leven moeten blijven eten. Gelukkig heeft hij hier helemaal geen moeite mee, hij vindt hij het zelfs erg lekker.

Geweldige vriend
Voor Charmer zoeken we een huis met ervaren katteneigenaren, die Charmer in zijn waarde laten en lekker met hem willen spelen, zodat hij zijn energie kwijt kan. Charmer  is geen kat om vaak alleen thuis te zitten, en heeft nog wat positieve opvoeding nodig. Als je Charmer neemt zoals hij is, krijg je een geweldige vriend in huis! Charmer heeft bij zijn vorige adoptante al een beetje geleerd om aan een tuigje te lopen. Met het aandoen van het tuigje zou thuis nog verder geoefend moeten worden, maar hij vond het best OK. We denken dat hij het best leuk zou vinden om aan een tuigje mee naar buiten te gaan.

Wenperiode
Charmer zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes (die wel in zijn blaasgruisdieet passen), want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.
Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Charmer is ongeveer 2 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Charmer? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Simone Janssen

 

Reageer op Charmer is een vrolijke jongen (2 jaar)

Help ons de dieren helpen!