Charmed wil op avontuur! (1 jaar)

9 mei 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja, met een jonge, speelse kat
  • Kinderen: 8+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Charmed werd gevonden met een akelige baarmoederontsteking. Ze moest geopereerd worden door de dierenarts. Daarna is ze bij ons gebleven om te herstellen. Arme meid, zo jong en dan al zo ziek..

Hee hallo!

Charmed bleek gelukkig goed te herstellen na haar operatie. Ze moest wel een poosje hokrust houden en kreeg een speciaal pakje aan zodat ze niet aan het litteken op haar buik kon likken of krabben. Dat vond ze natuurlijk helemaal niks! Je zag haar denken: ‘Hee hallo, ik ben een jonge meid en ik wil op avontuur! Jullie gaan me toch niet opsluiten!’

Heerlijke jonge meid

Nu is het dan eindelijk zover dat Charmed lekker rond mag lopen en de buitenren mag verkennen. Daar geniet ze met volle teugen van, want ze is eigenlijk nog maar een kitten. Spelen vindt ze helemaal geweldig, ze heeft enorm veel energie. Balletjes, hengeltjes, het maakt Charmed niet uit, als ze maar mag rennen, springen en vliegen. In de buitenren klimt ze zo hoog als ze maar kan en maakt een babbeltje met de mensen die voorbij komen, of de katten in de ren naast haar. Charmed is gewoon een heerlijke, ongecompliceerde jonge meid! Voor knuffelen heeft ze nog niet zoveel tijd, maar we verwachten dat dit nog wel gaat komen als ze thuis tot rust gekomen is.

Heb jij net zoveel energie als Charmed en heb je veel leuke kattenspeeltjes thuis? En schrik je niet van een kleine wildebras in je huis die alles nog moet leren? Kom dan gauw kennismaken!

Wennen

Charmed zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want dan gaat ze jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat ze zich goed gaat hechten aan het huis en aan haar nieuwe mensen. En als ze snapt dat alles veilig is, kun je haar beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft ze dan als haar veilige plek ervaren, waar ze naar terug kan rennen als ze het weer te spannend vindt. Als je haar in één keer los laat in het hele huis, gaat ze zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode erg lang.

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent. Als ze té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Charmed is ongeveer 1 jaar oud, gevaccineerd, gechipt en gesteriliseerd.
Wil je kennis maken met Charmed? Vul dan het onderstaande formulier in.
Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!