Charmante Elvis

24 mei 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Elvis is bij ons gekomen omdat hij zich eenzaam voelde en bij zijn vorige baasje vaak zat te roepen om aandacht. Zij hadden Elvis gekregen als erfenis en wisten niet zo goed meer hoe ze hem blij konden maken en kozen er voor om Elvis op zoek te laten gaan naar een fijn nieuw huis waar andere valkparkieten wonen.
Zodat Elvis zich niet meer zo alleen hoeft te voelen.
Hij was hier wel even onder de indruk toen we hem in de volière zetten met de andere valkparkietjes. Helaas kreeg hij wat mot en werd hij in zijn teentje gebeten. En moet nu zijn nageltje missen. Maar nu gaat het weer top met hem.
Wel moeten we momenteel opletten dat hij ongelijke vleugeltjes heeft. Hij had al niet echt goede vliegconditie, maar tijdens de rui is hij een aantal grote veren van zijn linkervleugel kwijt, maar die zijn nog niet in volle glorie terug. Dus moet zijn nieuwe baasje rekening houden dat hij genoeg klim mogelijkheden heeft om goed rond te komen.

Elvis is een mannetje en heeft de mooie leeftijd van 10 jaar. Hij draagt een ring uit 2013. Elvis is niet handtam, maar is vroeger wel met de hand opgevoed, maar niet meer niet met hem getraind. Dus hij vindt eigenlijk alles spannend.

Heb je interesse in onze Elvis? Vul dan het formulier in onderaan de pagina.

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif. Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller.Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!