Charlie

1 januari 1970

  • Andere katten: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin of appartement met afgesloten balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee (evt urinary na controle)

Eind juni 2016 kwam Charlie binnen. Ze was toen nog een kitten: een weekje of 8 jong pas. En ze was verlamd aan haar achterhand. Een rib was gebroken en ze had kleine bot breukjes rond haar wervelkolom. Het was nog maar de vraag of ze zou verbeteren. Na een tijdje rusten en pijnstilling ging het al beter. Ze begon zich beter te bewegen . We zijn met behulp van onze dierenfysiotherapeut een behandelplan gestart.

Het behandelpan bestond uit: *Achterpootjes helemaal recht naar voren strekken om spierlengte te behouden. *In stand: voeten vegen op mat of handdoek. *In stand: Knieën strekken zodat ze recht op de achterpoten staat. * Veel spelen, voornamelijk los: Uitlokken dat ze loopt of gewicht op de achterpoten neemt als ze met de voorpoten speelt. En natuurlijk een overdosis aan TLC. Elke dag werkten de vrijwilligers met Charlie en ze ging wonderwel vooruit! Charlie begon, hetzij wat ongecoördineerd, te lopen en te spelen.

Ze werd geplaatst bij een van onze eigen mensen. En heeft daar samen met een andere kat tot een paar weekjes terug gewoond. Helaas is de verstandhouding tussen beide dieren niet meer goed. Charlie was namelijk een beetje ziek geworden: ze had last van haar blaas en was enorm gestrest. En sindsdien ging het helemaal niet meer. De dieren vochten. Met enorm verdriet heeft ze die keuze moeten maken, die het beste is voor beide dieren. Om Charlie terug te brengen en te herplaatsen.

Van de neurologische en verlammingsproblemen die ze als kitten had, merk je helemaal niets meer. Als je het niet weet, zou het je niet eens opvallen. Wij zien het wel: een klein tikje een stram loopje. Maar daar heeft Charlie helemaal geen last van. Ze is vrolijk, lief, speels en springt en rent. Ze is gewoon een heerlijke poes. De speeltunnel vindt ze heel erg leuk. Muisjes aan een hengel vangen helemaal het einde. En ze houdt echt van een lekkere kroelbeurt. Haar blaasgruis is ook verholpen. Wel is ze gevoelig hiervoor en moet haar nieuwe personeel dit goed in de gaten houden.

Charlie is 4 jaar oud, gesteriliseerd, ingeënt en gechipt. Wilt u kennismaken met Charlie? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

fotografie © Agnes Ludwig

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS CHARLIE HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!