Catch me if you can….

30 september 2019

Afgelopen zondag, aan het begin van de avond, kregen we een melding over een loslopend paard aan het IJsclubpad in Den Haag. Ambulancechauffeur Rob, zelf hoefsmid en fervent paardenliefhebber, sprong de ambulance in. Want een loslopend paard op de openbare weg voorspelt niet veel goeds.

Eenmaal ter plaatse blijkt het een zwarte pony te zijn, die waarschijnlijk door de sloot uit zijn landje is ontsnapt. Rob liep voorzichtig op de pony af, maar die was nou net met zijn avontuur begonnen en liet zich niet zomaar pakken. Nou zijn pony’s lekkere ondeugende rakkers en ook deze kleine vond het wel geinig dat Rob hem probeerde te vangen. Hij was helemaal niet bang, maar maakte er gewoon een leuk spelletje van….

Na een rustige ‘catch me if you can’, van ruim een half uur, kon Rob samen met de buurtbewoners de pony eindelijk vangen. Want Pony dacht wel slim te zijn, maar Rob was net iets slimmer, want hij had een appeltje…. En dát rook toch wel heeeeel erg lekker. Na een voorzichtig hapje van de appel, liet Pony zich dan toch maar vangen. Want.. voor wat, hoort wat…

De buurman kende de eigenaresse, maar die nam helaas de telefoon niet op. Rob heeft daarom het hek opgetild en iets naar achteren getrokken, om zo door een kleine opening de pony weer veilig terug bij zijn maatje te zetten. Eind goed, al goed.

Pony ging even alleen op avontuur.. 

Gelukkig weer veilig terug bij zijn maatje op het landje..

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!