Canadese gans moeilijk te pakken

8 augustus 2022

Van Canadese ganzen zijn er veel in Nederland. Ze zijn erg slim en enorm snel. Deze watervogels in je eentje te pakken krijgen, kan je wel vergeten. Zelfs als de gans een gebroken vleugel heeft, is het een uitdaging.

De melder had gezegd dat het leek alsof de gans een gebroken vleugeltje had. Toen we op de locatie aankwamen, zagen we dat de gans bij het water zat. En ja… helaas lag zijn vleugeltje er niet goed bij.

Er lag een soort sloot naast het veldje waar de gans zat. We wilden natuurlijk niet dat hij het water in ging. Het zou dan wel lastig worden om de gans eruit te krijgen. Ambulancechauffeur Ad wist al snel wat hij ging doen. Hij pakte twee netten, gaf er eentje aan de bijrijder en besloot dat hij de gans geen kans wilde geven om het water in te gaan.

Voorzichtig slopen ze naar de gans toe. Ad liep om en de bijrijder bleef aan de andere kant. Ze kwamen steeds dichterbij, dus de gans maakte al aanstalten om naar het water te vluchten. Doordat de bijrijder naar de waterkant ging met het net, kon de gans niet meer ontsnappen. Hij liep onbewust steeds meer naar ambulancechauffeur Ad. Totdat de gans dichtbij genoeg kwam en zelfs zo dichtbij dat hij bijna het net in viel! Gelukkig ving Ad de gans snel.

Helaas had de gans inderdaad een gebroken vleugeltje. Hij is bij de dierenarts zachtjes ingeslapen.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!