Calder, gezellige jongen (3 jaar)

24 april 2024

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Calder bracht regelmatig een bezoekje aan een buurtbewoner. Zij zag dat hij een grote wond aan zijn kop had en belde ons.

Forever home

Calder had een opengesprongen abces op zijn wang. We hebben de wond schoongemaakt en Calder kreeg pijnstilling en een antibioticakuurtje. Hij moest dus even in het hospitaal blijven. Intussen hebben we geprobeerd te achterhalen wie de eigenaar van Calder was. Dat is niet gelukt en niemand heeft zich gemeld als eigenaar van deze leuke kat. Nu Calder weer helemaal is opgeknapt is hij op zoek naar een forever home.

Ontspannen kater

Deze zwart-witte jongen is een lieve, rustige kat die lekker zijn gangetje gaat. Beetje spelen met een hengeltje en een tukkie doen in een van de kattenmeubels. Hij is dol op kriebeltjes op zijn kop. En op eten! Een gewone ontspannen kater dus, die wel van een beetje gezelligheid houdt.

Calder wil niet meer terug zijn hok in. Daar baalt hij van! Als je denkt dat je hem wil pakken wil hij nog wel eens waarschuwen door een hapbeweging te maken. Hij bijt niet hard hoor, het is alleen een waarschuwing, maar je kunt er misschien van schrikken. Maar als hij gewend is aan zijn nieuwe mensen en gewoon zijn gang kan gaan komt dat vast wel goed allemaal.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kan je Calder het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om hem eerst in een kleine kamer rustig te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Calder mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terugkeert en niet van weg rent.

Calder is ongeveer drie jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Calder? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

 

Reageer op Calder, gezellige jongen (3 jaar)

Help ons de dieren helpen!