Caesar na vier jaar terug bij eigenaar

1 juni 2023

Afgelopen maandagavond belt een bezorgde melder ons over een kat die al een paar dagen bij hun in de tuin zit. Ze hadden de kat al op de buurtapp en op Amivedi gezet en rondgevraagd of iemand hem mist, maar kregen geen enkele reactie. Uiteindelijk belde ze onze meldkamer. 

In hun tuin konden de bewoners de kat goed observeren en ze vonden toch wel dat hij zich wat raar gedroeg. Hij leek een beetje de kluts kwijt te zijn en vertoonde raar gedrag. Ook miauwde hij keihard. Zo hard, dat de hele omgeving zich afvroeg wat er aan de hand was. Chauffeur Anita ging kijken wat er aan de hand was.

Bij aankomst viel op dat de kat erg onrustig en schichtig was. Daarnaast ook best lief, maar onzeker en op zijn hoede. We namen hem mee in een kattenmandje en in de dierenambulance checkten we of hij was gechipt. Ja, dat was hij! Onze chauffeurs bellen dan direct met de meldkamer en geven het chipnummer door. De centralisten op de meldkamer zoeken de gegevens van het chipnummer op en belden direct naar het telefoonnummer dat erbij stond.

De meneer die opnam vertelde ons dat hij de kat al jaren niet meer had en gaf ons een ander telefoonnummer. En toen we dat nummer belden, konden ze ons bericht niet geloven. “Caesar, is dat jullie kat? En wordt hij vermist?” “Ja, dat klopt, maar hoe kan dat nou? Hij is al vier jaar weg! Is alles okee met hem?”

Anita snelde met Caesar naar de eigenaren, twee kilometer verderop. Blij verrast zagen ze dat het echt hun Caesar was met de knik in de staart. Hij was vier jaar geleden niet meer teruggekomen. Ze hadden hem op Amivedi gezet, affiches opgehangen, alles geprobeerd, maar nooit meer wat gehoord. Inmiddels namen ze aan dat hij niet meer leefde. Tot deze avond!

Caesars broer Rex moest wel even wennen aan de terugkomst. Hij had ineens niet meer het rijk alleen. We hebben de blije baasjes geadviseerd Caesar voorlopig binnen te houden, hem een penning met telefoonnummer om te doen en de chipregistratie aan te passen met hun telefoonnummer. Zodat ze, als Caesar nogmaals niet thuis komt, sneller herenigd kunnen worden.

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!