Butch: eigenwijze vrijbuiter
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Butch: eigenwijze vrijbuiter

Butch: eigenwijze vrijbuiter

4 oktober 2021

 • Andere katten: nee!
 • Kinderen: 12+
 • Huis met tuin in een rustige buurt waar hij veilig naar buiten kan
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee
 • Ervaring met katten

Zoals zijn naam al aangeeft, is Butch een stoere jongen. Butch was een echte straatkat. Hij kon zich aanvankelijk prima redden ‘in the hood’. Eten bij elkaar struinen, een vechtpartijtje op zijn tijd. Regelmatig liet hij zich zien in de tuin van de melder, die hem dan ook een hapje toeschoof. Maar toen Butch zichtbaar vermagerde en zijn vacht er slecht uit ging zien, besloot zij aan de bel te trekken, want het ging niet goed met Butch.

Het leven ‘in the hood’

Wij haalden Butch op met de ambulance. Naast vechtwonden bleek hij ook koorts en vergrote lymfeknopen te hebben. Een behandeling werd gestart om ontstekingen tegen te gaan. Verder onderzoek moest nog even wachten, want Butch was niet van plan zich zomaar uitgebreid te laten onderzoeken. Tijdens zijn castratie, onder narcose, is hij ook getest op FIV (katten-HIV) en FeLV. Die testen waren gelukkig negatief. Dat heel fijn, want vooral FIV komt best vaak voor bij ongecastreerde katers, die met elkaar vechten en elkaar via bloed besmetten. Dat is dus nóg een reden om je kater altijd te laten castreren!

Aan zijn kop te zien heeft Butch regelmatig klop gehad. Hij heeft vele kleine littekens en verdikte huid rondom zijn kop en oren. Verder was hij met antibiotica en pijnstilling gelukkig al snel weer het mannetje. Ook zijn gebit is behandeld, waarbij een paar slechte tandjes zijn verwijderd, en alles netjes is schoongemaakt. Butch kan er weer tegen.

Eigenwijze vrijbuiter met leren jackie

Butch is lange tijd niet gewend geweest om met mensen om te gaan. Hij leert verbazend snel bij, want hij was in ons hospitaal al snel bereid om kopjes te geven en een beetje geaaid te worden. Maar hij houdt zelf graag het initiatief. Want als het genoeg geweest is, dan is ’t ook klaar. Dan wil hij weer lekker zijn eigen gangetje gaan. Butch is een vrije jongen en hij geeft zijn grenzen goed aan. Hij is gewoon nog niet aan knuffels gewend. Als je hem respecteert en nergens toe dwingt, is hij een vriendelijke, grappige en ondeugende vrijbuiter. Hij maakt ons regelmatig aan het lachen met gekke streken en eigenwijs gedrag.

Hij houdt, behalve van eten, heel erg van gezelschap en van kletsen. lekker babbelen met mensen is een grote hobby. En hij komt altijd als je hem roept. Ook in buitenren en geeft dan kopjes tegen de tralie van de ren. Deep down is hij gewoon een schatje.

In de losloopkamer laat Butch zijn ondernemende kant zien. Hij is vaak bezig met zoeken waar de uitgang zit… De buitenren is letterlijk van onder tot bovenin onderzocht om te kijken of er een ontsnappingsroute te vinden was. Butch wil de ruimte hebben. Je moet hier opletten als je hem adopteert. Zorg de eerste weken dat alles goed dicht zit, ook de bovenluikjes. Want als hij zich niet veilig voelt, is het een ware houdini. Hij kan namelijk klimmen als de beste, dat zien we iedere dag. Maar zodra hij tot rust is gekomen, ligt ‘ie tevreden te rollen op de grond. Hij is ook vrij makkelijk weer naar je toe te lokken met lekker eten, want de liefde gaat door de maag! Als hij doorheeft dat er een maaltijdje of een snackje te scoren is, dan is hij zo erbij.

We zoeken voor Butch dus een huisje met veel ruimte, met een veilige tuin en omgeving waar hij mag klimmen en doerakken, en een baasje of vrouwtje dat kan waarderen dat hij een onafhankelijke jongen is. Geen poezelig schootpoesje maar een lekkere eigenzinnige vrijbuiter met bijbehorende littekens. We zien het leren jackie er zó bij.

Wenperiode

We raden aan om Butch eerst uitgebreid te laten wennen in een beperkt deel van het huis, zodat hij zijn nieuwe mensen goed leert kennen en begrijpt dat zij hem lekkere maaltijdjes voorzetten. Zorg ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en zijn nieuwe mensen. Als hij snapt dat alles veilig is, dan langzaam uitbreiden. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, gaat hij zich misschien verstoppen, en dan duurt de wenperiode erg lang. En als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen groot.

Butch is ongeveer 4 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Butch? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00 (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Fotografie © Agnes Ludwig en Clara Mazèl

Hier zie je een lief filmpje ⤵️⤵️

https://www.youtube.com/watch?v=3mRULgT-sPk 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Butch: eigenwijze vrijbuiter

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.