Burenoverlast blijkt baby-meeuw in plafond te zijn

27 juni 2023

Bijna iedereen heeft wel eens last van de buren. Ze stampen over jouw plafond, de televisie staat te hard of je kunt meegenieten van een felle woordenwisseling. Toen een mevrouw in de Anjelierstraat in Den Haag rare geluiden hoorde, ging ze daarom eerst naar haar buurman om te vragen of hij iets geks aan het doen was. Maar nee, hij wist van niets. Het rare geluid bleek van een jonge meeuw te komen! 

Dat hadden ze natuurlijk nog niet direct door. Later in de middag hoorde ze tijdens het douchen pas goed dat het geluid uit haar plafond kwam! Ze belde ons, licht in paniek, want ze had geen idee wat voor dier daar kon zitten en wie weet zou het een gevaarlijk dier zijn.

Chauffeurs Ivar en John gingen er zo snel mogelijk naartoe. In de splinternieuwe badkamer haalden zij het rooster vakkundig los. Een spannend moment. En ja hoor, daar troffen ze een jonge meeuw aan! Ondanks dat we middenin het meeuwenseizoen zitten, hadden we dat niet zien aankomen.

Ivar en John hebben de meeuw onder het plafond vandaan gehaald. Hij kon helaas niet meer terug naar het dak. We konden het dak met geen mogelijkheid bereiken. Het diertje was te jong om op de grond te zitten. Daarom hebben we hem naar Vogelopvang De Wulp gebracht, waar op dit moment veel soortgenootjes van dit vogeltje zitten. Daar zorgen ze goed voor hem en als hij groot genoeg is laten ze hem vrij.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!