Bungelende Ransuil in het Westerpark

22 september 2021

Zondagmiddag kregen wij een melding van een vogel die vast zou zitten in een boom in het Westerpark Zoetermeer. De vogel zou in dichtbegroeide bosschage hangen aan de rand van het water. Een lastige locatie waar de melders niet bij konden komen. Ambulancechauffeur Arie werd op de melding afgestuurd om te gaan kijken wat wij voor het dier konden betekenen. Gewoon laten hangen is namelijk voor ons geen optie!

Lees verder onder de foto’s 

Bij aankomst bleek het een lastig zoek plaatje zo midden in het park, gelukkig had de meldster foto’s gemaakt van de locatie en haar locatie ook nog met ons gedeeld via google maps. Maar nog steeds is het dan zoeken naar een speld in een hooiberg met zo ontzettend veel bomen. Gelukkig kwamen Nick van de Handhaving Zoetermeer en René van Faunabeheer Zoetermeer net aanfietsen. De heren waren bezig met hun surveillance door het Westerpark. De heren boden gelijk hulp toen Arie vertelde waarom hij door het Westerpark reed en samen wisten ze de locatie en de vogel te vinden!

Al snel werd met een verrekijker gespot dat het om een Ransuil ging, maar er bij komen lukte niet zo eenvoudig. Uiteindelijk hebben ze de uil met het nodige klimwerk kunnen bevrijden uit de struiken. Bij nadere inspectie bleek dat de uil niet zomaar vast ging in de boom. De uil zat verstrikt in een groot stuk visdraad. Op de onderstaande foto is ook goed te zien dat een deel van de uil zijn veren goed beschadigd is geraakt door het visdraad.


Het visdraad wordt bij de wildopvang zorgvuldig verwijderd.

Na de bevrijding is de uil per direct doorgebracht naar de Wildopvang in Delft zodat ze het draad voorzichtig konden verwijderen en de uil zichzelf niet verder verwond en gestrest raakt. Hier zal bekeken worden in hoeverre de uil zijn vleugel beschadigd is en hoe lang de uil nodig heeft om op krachten te komen. Top gedaan heren, wat een teamwork!!!


Arie met de ransuil

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!