Bungelende halsbandparkiet

19 oktober 2021

Halsbandparkieten staan bekend om hun behendigheid. Maar in sommige situaties zijn ze helaas hulpeloos. Dat bleek toen we de melding ontvingen over een bungelende halsbandparkiet.

Onze chauffeur Steven kreeg een oproep uit de Voorthuizenstraat in Den Haag. Bij aankomst zag hij onder de dakgoot een halsbandparkiet bungelen. Het was niet duidelijk waar hij aan vast zat, maar het leek op isolatiemateriaal uit de muur of uit het dak. Daar kon Steven onmogelijk zelf bij komen. Hij bedacht zich geen moment en belde de meldkamer voor assistentie van de brandweer.

De brandweer kwam gelukkig snel en hielp Steven de lucht in, waar hij de vogel van het isolatiemateriaal losknipte. Maar het spul zat nog steeds om de pootjes. Toen ze dachten dat ze klaar waren, vloog er opeens nog een halsbandparkiet krijsend uit de voeg van het gebouw. Oef, dat was even schrikken! Waarschijnlijk waren de twee daar hun lekkere warme winterverblijf aan het inrichten. Neem het ze eens kwalijk!

De halsbandparkiet is naar Vogelopvang De Wulp gebracht, om de restjes isolatiemateriaal te verwijderen. Daarna mag hij (of zij) snel weer de natuur in!

   
Rechts boven het raam zie je de sliert isolatiemateriaal

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!