Bumper, een heerlijke fret (1 jaar)

14 februari 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Zoekt ervaren frettenmens
  • Voeding: Kittenbrok 

Bumper

Aan de wandel, in een drukke straat vol met bedrijven, liep een fret. De meldster durfde hem niet te pakken, maar bleef bij hem tot hij besloot een autobedrijf binnen te lopen. En daaraan dankt Bumper zijn naam.

Magertjes

Bumper was erg mager bij binnenkomst, een grote, ongecastreerde fret van zijn formaat mag best wel wat vlees hebben, maar Bumpie was helemaal ingevallen. Gelukkig kon hij de aangeboden brokjes waarderen en is hij inmiddels goed aangekomen. Hij had wat last van zijn luchtwegen, maar na een kuurtje antibiotica knapte hij snel weer op.

Stoer

Bumper was niet zo veel gewend en vond het in het begin eng als we hem moesten vasthouden. Hij wilde ons dan wel even met zijn tandjes vastpakken. Logisch, want fretten onderzoeken nou eenmaal met hun tanden wat iets is. Is het zacht? Kan ik het eten? Wat doet het als ik er in bijt?

Maar hij leerde al snel dat we het allemaal goed bedoelen. Zijn favoriete snackie is liquid snack, als je dat voor zijn neus zet, kan je alles doen. Zelfs toen de dierenarts hem een chip en injectie gaf, vond hij door eten belangrijker.

Inmiddels is Bumper ontpopt tot een heerlijke fret. Hij houdt van een dolletje met zijn hengeltje en mokt dan heerlijk door zijn eigen privé kamer. Hij laat zich goed oppakken en vasthouden als nodig.

We hebben niet zo vaak fretten in onze opvang en Bumper bewijst weer wat voor speciale diertjes ze zijn. Bumper wandelt regelmatig aan een tuigje buiten met onze verzorger. Dat vindt hij een partij gezellig en interessant.

Ervaren frettenmens

We zoeken voor Bumper een ervaren frettenmens met kennis van zaken. Een fret houden wordt nog wel eens onderschat. Maar het zijn dieren die specifieke zorg nodig hebben en genoeg uitdaging. Ook moet het huis fretproef gemaakt worden want ze willen en gaan overal in, door, op, achter, en onder. Je kunt ze niet enkel de hele dag opgesloten houden. Ze zijn onderdeel van je gezin. Lekker samen spelen, rennen door het huis, verstoppen op plekken waar ze niet kan vinden en lekker wandelen en op stap.

Voor de vaccinatie en ontvlooien kun je bij de “gewone” dierenarts terecht. Maar aangezien ze nogal vatbaar zijn voor echte “fretten”aandoeningen, is een dierenarts gespecialiseerd in fretten echt aan te raden. Met de frettenkliniek in Giessen van Hanneke Roest hebben wij goede ervaringen (telefoonnummer 0183-515926).

Voedsel: brokjes van Totally Ferret, kittenbrokjes van Hill’s of Eukanuba.

Bumper is ongeveer 1 jaar, is gevaccineerd, gechipt en chemisch gecastreerd door middel van een implantaat. Dit moet herhaald worden ongeveer elke 2 jaar.

Wil je kennismaken met Bumper? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!