Buizerd vast in binnenplaats

21 juni 2022

Deze buizerd zat al een dag of twee vast in een binnenplaats. Volgens de melder kon hij niet weg en was de arme vogel tegen het raam aangevlogen. Het beestje had dus al een flinke klap gehad.

Je ziet de buizerd vaak zitten op een paaltje in open land. Hij gebruikt zo’n paaltje als uitkijkpost. Ze jagen op zoogdieren, zoals jonge konijnen, muizen en mollen, maar ook op andere dieren zoals regenwormen, insecten, amfibieën, reptielen en vogels. Buizerds variëren van donkerbruin tot bijna helemaal wit.

We hebben de buizerd op de binnenplaats uiteindelijk gevangen met een net en handschoenen aan. Want ja, die klauwen van de vogel kunnen flinke verwondingen veroorzaken. De klauwen zijn zelfs nog gevaarlijker dan de snavel. We hebben deze mooie vogel naar vogelopvang de Wulp gebracht om aan te sterken. Hij was namelijk nog suf van het vliegen, viel steeds om en ging op zijn zij liggen. Hij was duidelijk te zwak om direct vrijgelaten te worden. Maar de verwachtingen zijn goed en binnenkort vliegt hij weer lekker vrij rond!

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!