Buizerd met scheve vleugel

4 februari 2024

Aan de Zoetermeerse Rijweg in Den Haag was een buizerd gespot. De melder had de roofvogel in de middag gezien, maar is toen verder gegaan, omdat de vogel volgens hem net iets te actief was. Omdat de melder het toch niet helemaal vertrouwde, is hij een paar uur later teruggegaan om te kijken of de buizerd er nog zat. En wat denk je?

Het was inmiddels avond en de buizerd zat nog steeds op dezelfde plek. De bezorgde melder belde meteen onze meldkamer op. Onze vrijwillige ambulancechauffeur Monique ging erop af. Er was duidelijk iets niet in orde, want de vogel was benaderbaar en vloog niet weg. Met een lang vangnet kon Monique de buizerd pakken en hem vervolgens naar de ambulance brengen.

Eenmaal in de ambulance werd de buizerd nagekeken en er leek weinig aan de hand te zijn, zijn linkervleugel stond alleen niet helemaal goed. Monique nam hem mee naar de basis voor nog een extra check. De buizerd zag er goed uit, maar toch hing zijn linkervleugel een beetje scheef. Hij bleef bij ons voor een overnachting in een warmtehok en ging de volgende dag naar Vogelopvang De Wulp voor verdere zorg. De buizerd bleek een kleine breuk in zijn vleugel te hebben, maar is gelukkig snel hersteld en inmiddels is hij alweer uitgezet!

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!