Buizerd in de problemen

5 juli 2021

In het weekend kwamen er mensen bij ons aan de deur om hulp in te roepen voor een buizerd die in de problemen zat. Wat is het toch fijn dat mensen de moeite nemen om ons te bellen of in dit geval zelfs om langs te komen. De buizerd werd aangevallen door andere vogels en het leek erop dat hij niet weg kon vliegen.

De melders hadden een filmpje gemaakt waarop inderdaad te zien was dat andere vogels de buizerd aanvielen. Het was vlakbij onze basis op de Oosterbeek en dus besloot medewerker Cherinda om direct mee te lopen om poolshoogte te nemen.

Daar zat het mooie dier: op een tuinwal. Hij was nat. En ook toen Cherinda hem benaderde, maakte hij geen aanstalten om weg te vliegen. Cherinda klom over het houten walletje. De buizerd probeerde wel een beetje om te vluchten en maakt wat gekke sprongetjes. Hij viel zo de bosjes in en bleef daar liggen. Zo was het heel makkelijk voor Cherinda om een handdoek over hem heen te gooien en de buizerd te pakken.

Na een kleine controle, blijkt hij wel wat vermagerd. Het is dus goed dat deze mensen hem zagen zitten en ons erbij hebben gehaald. Wij hebben hem naar een vogelopvang gebracht. Daar kan hij veilig worden opgevangen en hij wordt natuurlijk ook volledig gecheckt om te kijken wat er met hem aan de hand is. Hopelijk sterkt hij lekker aan en kan hij snel de natuur weer in.

 

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!