Bugs Bunny zoekt een speciale plek
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Bugs Bunny zoekt een speciale plek

Bugs Bunny zoekt een speciale plek

9 mei 2021

Ahww ….die arme Bugs Bunny, hij werd op straat gevonden en hij zag er niet goed uit.  Zijn achterpoot was namelijk helemaal verlamd. Hij kreeg een kuur medicatie, die dit wellicht kon verhelpen, maar er kwam geen verbetering. Zijn pootje werd geamputeerd. De reden van de verlamming is niet bekend.

Nadat Bugs een beetje van alles was bijgekomen is hij naar het Knaaghof verhuisd. Daar kunnen ze voor hem op zoek kunnen gaan naar een huisje met een leuk konijnen vriendinnetje.

Bugs heeft dus maar 3 pootjes om zich staande te houden, maar dit kan hij heel goed! Het is wel belangrijk dat een nieuwe eigenaar in de gaten blijft houden hoe zijn houding is, het is namelijk bekend dat konijnen die een achterpoot missen een scheve rug krijgen. Dit kan na een tijdje wellicht voor problemen zorgen. Ook is het belangrijk dat de ruimte waar Bugs komt te wonen niet heel erg glad is, hij kan namelijk wat sneller uitglijden omdat zijn gewicht anders verdeeld wordt. Hij redt zich prima maar er moet een beetje rekening worden gehouden met zijn handicap.

Maar voor nu gaat het nog hartstikke goed met Bugs Bunny en is hij heel erg vrolijk. Hij vindt het prima en lekker om een aai te krijgen. Bugs is altijd nieuwsgierig en komt bij je kijken, soms kan hij het een beetje spannend vinden en dan gaat hij snel even opzij. Konijnen leven graag met soortgenootjes. Bugs zoekt dan ook een vrouwtje en wordt niet als enig konijn geplaatst.

Interesse in Bugs? Bel het Knaaghof op 088 8113400 voor meer informatie. Lees hier verder over Bugsy in het Knaaghof en het koppelen van konijnen: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/het-knaaghof/dierenopvang/asieldieren/knagers/dier/163380

Fotografie © Clara Mazèl

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Bugs Bunny zoekt een speciale plek

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.