Bronx is een lieve held op sokken (2 jaar)

11 maart 2024

  • Andere katten: nee
  • Kinderen: 14+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Bronx kwam als bange zwerver bij ons binnen. In het begin rilde hij van angst en zat verscholen achter in zijn hokje. Hij was ook een beetje aan het snotteren, en hij had het benauwd.

Aaien vindt hij nog wel een dingetje..

Met de nodige medicatie en verzorging ging het al snel beter met Bronx. Maar al die mensen die hem wilden beetpakken, aaien, met hem wilden spelen… dat was toch nog wel een dingetje vond hij. Hij heeft dan wel een heel stoer hoofd, maar eigenlijk is hij gewoon een held op sokken.

Bronx vindt stiekem al die aandacht best fijn. Maar hij kan nog wel erg schrikken als er handen te snel op hem af komen. Hij deinst dan achteruit van schrik.

Smulpaap

Gelukkig houdt hij erg veel van eten! Met lekkere hapjes hebben we zijn vertrouwen al een beetje kunnen winnen. We kunnen hem lekker aaien als hij aan het eten is. Hij komt nu ook al naar ons toe om een kopje tegen onze benen te geven. Spelen vindt Bronx ook harstikke leuk. Zo’n leuk speelhengeltje dat voor je neus heen en weer gezwaaid wordt, dat kun je als jonge kater natuurlijk niet zomaar aan je voorbij laten gaan.

Van held op sokken naar huiskater

Bronx heeft een huisje nodig met mensen die ervaring hebben met schuwe katten. Die hem langzaam willen laten wennen aan aaien, en aan het huiselijk leven. Bronx wil heel graag zijn leven op straat vergeten en een leuke, speelse huiskater worden. Wil jij deze held op sokken daarbij helpen? Dan wacht Bronx op je berichtje!

Wenperiode

Bronx zal de overgang naar een nieuw huis heel spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Bronx is ongeveer 2 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Bronx? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

 

 

 

   

Reageer op Bronx is een lieve held op sokken (2 jaar)

Help ons de dieren helpen!