Brievenbuspost na reddingsactie

20 juli 2021

Iedere dag krijgen wij te maken met liefdevolle en dankbare melders, maar afgelopen zondag werd één van onze chauffeurs toch wel op een hele bijzondere manier verrast. Ambulancechauffeur René ging op een beetje een vreemde melding af: een meeuw die vast zou zitten aan een vis. Dat meeuwen gek op vis zijn, dat weten we, maar dat ze aan een vis vast komen te zitten hebben wij nog nooit eerder meegemaakt. Op naar het strand! Gelukkig wil de meldster even blijven wachten want de juiste meeuw vinden op een strand vol meeuwen… dat kan best een speurtocht worden. 

Bij aankomst blijkt het om een meeuw te gaan die verstrikt zit in een vishaak. De haak zit door de onderkant van de snavel van de meeuw. Hieraan hangt een stuk vislood van ongeveer 500 gram met daaraan vast een hele paling en een scholletje. Een goeie vangst van de meeuw, maar natuurlijk niet op deze manier. Met al het gewicht aan zijn snavel kon de meeuw onmogelijk nog opstijgen.

Lees verder onder de foto

Chauffeur René heeft de paling en het scholletje voorzichtig van de meeuw verwijderd. Het verwijderen van het haakje hebben wij niet direct ter plaatse gedaan. De snavel is een zeer belangrijk en gevoelige plek en dit moest echt even zorgvuldig bij de vogelopvang gebeuren die hier de juiste tools voor klaar hebben liggen.

Brievenbuspost

De volgende ochtend krijgen we bericht van chauffeur René: ‘Kijk dit vind ik zó leuk!’ Zojuist gooide iemand iets door de brievenbus. ‘Zo laat de post nog?’, dacht René. Er lag een enveloppe op de mat met daarop de tekst: ‘René van de dierenambulance’. In de envelop zit een boek en een briefje (zie foto’s). Het blijkt van Lizette de Koning te zijn. Zij is de melder van het incident op het Zuiderstrand vanmorgen. Ter plaatse bleek dat Lizette de Koning bij mij in de straat woont en we elkaar niet kennen. Zij vertelde donateur te zijn en inderdaad met regelmaat een ambulance in de straat te hebben zien staan en het leuk te vinden te weten wie daar nu op rijdt. Kennelijk schrijft zij kinderboeken en in het briefje verwijst zij naar een verhaal over de dierenambulance die een vogel redt op het strand.

René: ‘Hoe leuk is dat! Wat ik zelf erg waardeer is dat iemand de moeite neemt om op deze wijze blijk van waardering te geven voor ons werk.’

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!