Breeze kwam ongelukkig op zijn pootjes terecht (4 jaar)

23 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja
  • Kan met honden: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Breeze was van drie hoog naar beneden gevallen. Veel mensen denken dat een kat altijd wel op zijn pootjes terecht komt. Vaak is dat ook zo omdat ze zich tijdens de val zo draaien dat ze inderdaad op hun pootjes terechtkomen. Maar de grond waarop ze landen is hard en als ze vanaf een grote hoogte vallen maken ze een flinke smak. Wij zien dan ook regelmatig nare verwondingen als een kat naar beneden is gevallen. Zo ook Breeze. Hij had gebroken middenvoetsbeentjes in beide voorpoten en een paar gebroken tenen. Er kwam bloed uit zijn bekje en zijn borstbeen had een behoorlijke klap opgelopen. Borstbeen en bek herstelden vanzelf maar zijn pootjes zijn geopereerd. Om beide poten zat verband en dat moest er een tijdje omheen blijven. Hokrust dus voor Breeze. En veel tender loving care om de tijd door te komen.

Lieve knuffel

Nu was dat laatste bij Breeze geen enkel probleem want hij is een lieverd met een zacht karakter. Hij laat zich heerlijk knuffelen en kan daar eindeloos mee doorgaan. In de losloopkamer mocht hij voorzichtig weer gaan lopen, te beginnen met een paar minuten per dag. Nu kan je Breeze wel vertellen dat hij weer mag lopen, maar met twee net genezen voorpoten besloot hij toch maar rustig aan te doen. Hij bleef voorlopig nog even in zijn hok zitten, met de deur open.

Intussen zijn beide poten helemaal genezen en loopt Breeze lekker rond te kijken in de kamer en in de buitenren. Hij doet dat het liefst samen met zijn verzorgers om hen van kopjes te voorzien en een aai terug te krijgen. Dan koprolt Breeze zich op zijn zij om eens even lekker van alle aandacht te genieten. Hij gedraagt zich rustig, maar is bij ons nog niet echt ontspannen. We verwachten dat hij, eenmaal gewend in zijn nieuwe huis en aan zijn nieuwe mensen, wel zijn plekjes om te chillen zal vinden. Hij zal thuis nog wel rustig aan moeten doen. Het bewegen moet langzaam worden opgebouwd en hij mag in het begin nog niet springen.

Tijd om te wennen
Breeze zoekt een rustig huis. Als zijn mensen veel thuis zijn zal hij dat zeker waarderen. Laat hem na zijn verhuizing even rustig bijkomen in een aparte kamer. Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Ga regelmatig bij hem zitten om te spelen en een praatje te maken. Zo leren jullie elkaar goed kennen. Breeze geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug keert en niet van weg rent.

Breeze is vier jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt

Wil jij kennis maken met Breeze? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Inge van der Meer

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!